Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Άρθρο του Ντέιβιντ Κάμερον στο in.gr για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου

Άρθρο του Ντέιβιντ Κάμερον στο in.gr για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου

Η αντίστροφη μέτρηση για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου έχει ξεκινήσει, αφού απομένουν λιγότερες από 100 ημέρες μέχρι την Τελετή Έναρξης. Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον με αποκλειστικό του άρθρο στο in.gr απευθύνει το δικό του μήνυμα για τη σημασία των Αγώνων, το ολυμπιακό παρελθόν, παρόν και μέλλον της Βρετανίας, που φέτος γιορτάζει και τα 60 χρόνια βασιλείας της Ελισάβετ Β'.

Η αντίστροφη μέτρηση για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου έχει ξεκινήσει, αφού απομένουν λιγότερες από 100 ημέρες μέχρι την Τελετή Έναρξης.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον με αποκλειστικό του άρθρο στο in.gr απευθύνει το δικό του μήνυμα για τη σημασία των Αγώνων, το ολυμπιακό παρελθόν, παρόν και μέλλον της Βρετανίας, που φέτος γιορτάζει και τα 60 χρόνια βασιλείας της Ελισάβετ Β’.

Αναλυτικά το άρθρο του Ντέιβιντ Κάμερον:

«Λιγότερο από εκατό ημέρες έχουν απομείνει για την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012 στο Λονδίνο – ένα θεαματικό άνοιγμα για το συναρπαστικότερο θέαμα στον κόσμο. Θέλουμε να μοιραστούμε τους φανταστικούς αυτούς Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες με το λαό της Ελλάδας και για αυτό το μήνυμά μου είναι: ‘Καλώς ορίσατε’.

» Στη Βρετανία ατενίζουμε με υπερηφάνεια αυτούς τους αγώνες και ολόκληρο αυτό το καλοκαίρι. Δεν θα διοργανώνουμε απλώς Ολυμπιακούς Αγώνες που είμαστε αποφασισμένοι να είναι οι καλύτεροι που έγιναν ποτέ, αλλά θα γιορτάζουμε και τα εξήντα χρόνια στο θρόνο της Αυτής Μεγαλειότητας της Βασίλισσας, σε μια βασιλική θητεία που είναι η δεύτερη σε διάρκεια παγκοσμίως.

» Είναι μια πολύ ξεχωριστή περίοδος για τη χώρα μας και θέλουμε να τη χαρούμε μαζί με το λαό της Ελλάδας.

» Η Βρετανία θα είναι στην καλύτερη στιγμή της. Έχουμε δημιουργήσει υπέροχες, νέες εγκαταστάσεις -μέσα στις προθεσμίες και μέσα στα όρια των προϋπολογισμών.

» Το Λονδίνο είναι έτοιμο, τα συστήματα συγκοινωνιών μας έτοιμα κι αυτά και με ανυπομονησία περιμένουμε να καλωσορίσουμε όλο τον κόσμο.

» Τι θα προσφέρει το Λονδίνο 2012; Κατά τη γνώμη μου, οι αγώνες αυτοί επικεντρώνονται σε δύο πράγματα. Αναμφισβήτητα, ο αθλητισμός θα βρίσκεται στην καρδιά αυτής της μεγάλης διοργάνωσης. Στη διάρκεια των αγώνων, θα δούμε παγκόσμια ρεκόρ να καταρρίπτονται, αναμνήσεις να γεννιούνται, νέες φιλίες να χτίζονται. Αλλά όταν οι εκδηλώσεις τελειώσουν και τα μετάλλια μοιραστούν, είμαι αποφασισμένος να δω ότι αυτοί οι Ολυμπιακοί θα συνεχίσουν να αλλάζουν ζωές για πάντα.

» Αυτή η κληρονομιά είναι ζωτικής σημασίας. Όταν προκρίθηκε η υποψηφιότητά μας, ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Ζακ Ρογκ μίλησε για την «ξεχωριστή μαγεία» που το Λονδίνο θα εμφυσήσει στους Αγώνες του 2012. Φροντίζουμε να μη τον διαψεύσουμε.

» Ως η μοναδική πόλη που της έχει δοθεί η τιμή να φιλοξενήσει τους Αγώνες τρεις φορές, θα τους διοργανώσουμε βασιζόμενοι πάνω σε μια μεγάλη παράδοση.

» Το 1908, οι Ολυμπιακοί Αγώνες της σύγχρονης εποχής ενηλικιώθηκαν στο Λονδίνο, την πόλη όπου οι αθλητές των Ολυμπιακών παρέλασαν υπό τις εθνικές τους σημαίες για πρώτη φορά.

» Σε εκείνους τους αγώνες, η διαδρομή του μαραθώνιου δρόμου -26 μίλια και 385 γυάρδες– ορίστηκε με αφετηρία το Κάστρο του Ουίνδσορ και τερματισμό στο Βασιλικό Θεωρείο του σταδίου.

» Έπειτα, το 1948, οι Αγώνες έγιναν στη σκιά ενός καταστροφικού παγκόσμιου πολέμου.

» Παρόλα αυτά, το Λονδίνο κατόρθωσε να συγκεντρώσει χώρες και λαούς για να γιορτάσουν τα Ολυμπιακά ιδανικά της φιλίας και της κοινής διεθνούς συνύπαρξης. Και ακόμη πιο πέρα, δημιούργησαν νέες ευκαιρίες για τις γυναίκες στον αθλητισμό, υπήρξαν πρωτοπόροι για το κίνημα του ολυμπιακού εθελοντισμού και έθεσαν τα θεμέλια για τους σύγχρονους Παραολυμπιακούς Αγώνες.

» Και, αυτό το καλοκαίρι, όταν θα φθάσουν οι αθλητές και οι επισκέπτες θα αντικρίσουν μια ολοκαίνουργια λονδρέζικη γειτονιά γύρω από το Ολυμπιακό Πάρκο, στα ανατολικά της πόλης.

» Υπήρξε το αποτέλεσμα μιας εξαιρετικά δυναμικής δραστηριότητας οικιστικής ανάπλασης και, μετά το τέλος των αγώνων, θα γίνει ο χώρος όπου θα έχουν δημιουργηθεί καινούργια σπίτια, επιχειρήσεις και δουλειές.

» Ανοίξαμε δρόμους με νέες μεθόδους σχεδιασμού και κατασκευών, χρησιμοποιώντας τεχνολογίες χαμηλών εκπομπών άνθρακα για να κάνουμε τους Αγώνες του Λονδίνου 2012 τους πρώτους πραγματικά αειφόρους αγώνες.

» Ακόμη, επενδύοντας σε νέες αθλητικές εγκαταστάσεις και δημιουργώντας το νέο διαγωνισμό ‘Σχολικοί Αγώνες’ σε σχολεία σε ολόκληρη τη χώρα, εμπνέουμε τις νεότερες γενιές να γευτούν τις χαρές και τα οφέλη του αθλητισμού.

» Αλλά η κληρονομιά του Λονδίνου 2012 δεν περιορίζεται στη Βρετανία. Το πρόγραμμα International Inspiration δημιουργεί ευκαιρίες για περισσότερα από 12 εκατομμύρια ανθρώπους σε είκοσι χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο.

» Το πρόγραμμα αυτό δεν δίνει απλώς την ευκαιρία σε νέους να απολαύσουν τον αθλητισμό σήμερα αλλά βοηθά να αλλάξει και μακροπρόθεσμα ο τρόπος με τον οποίο αυτές οι χώρες προωθούν τον αθλητισμό στα σχολεία αλλά και ευρύτερα στις κοινωνίες τους.

» Είναι ένα παράδειγμα που δείχνει με πολύ χαρακτηριστικό τρόπο το πόσο αποφασισμένοι είμαστε να μοιραστούμε την έμπνευση του 2012 με όλα τα κράτη και να μη την κρατήσουμε μόνο για μας.
Θέλω λοιπόν αυτοί οι αγώνες να σημαίνουν πολλά περισσότερα από μια θερμή υποδοχή αθλητών στο Λονδίνο για ένα καλοκαίρι.

» Θέλουμε να ανανεώσουμε και να ενισχύσουμε τους παλιούς δεσμούς της Βρετανίας με την Ελλάδα. Για παράδειγμα αν είστε φοιτητής ή πανεπιστημιακός, το Λονδίνο 2012 μπορεί να αποτελέσει μια ευκαιρία για να ανακαλύψετε περισσότερα για μια χώρα που διαθέτει τέσσερα από τα δέκα κορυφαία πανεπιστήμια στον κόσμο και περισσότερα από 75 βραβεία Νόμπελ, μόνο για την επιστήμη και την τεχνολογία.

» Αν είστε επιχειρηματίας ή επενδυτής, το Λονδίνο 2012 είναι ευκαιρία για να ανακαλύψετε νέες ευκαιρίες σε μια χώρα η οποία βάζει τα λιγότερα εμπόδια για την επιχειρηματικότητα στον κόσμο.
Και αν είστε τουρίστας η γενικότερα επισκέπτης, είναι μια ευκαιρία να γνωρίσετε το μοναδικό τρόπο με τον οποίο η Βρετανία συνδυάζει το παλιό με το καινούργιο, την ιστορία και την κληρονομιά των πύργων μας, των τοπίων μας, των βασιλικών μας ανακτόρων πλάι-πλάι με την πρωτοποριακή μας παρουσία στον πολιτισμό, τη μουσική, τα εικαστικά, το θέατρο και τη μόδα.

» Όπως λέμε κι εμείς στη Βρετανία: Great sport. Great business. Great culture

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Κριστιάνο Ρονάλντο, ο νέος «τεχνικός διευθυντής» της Αλ Νασρ (vids)

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο μπορεί να είναι ο απόλυτος σταρ στη Σαουδική Αραβία και να σκοράρει ακατάπαυστα με την Αλ Νασρ, όμως 1,5 χρόνο μετά φαίνεται να έχει αναλάβει και νέο κομβικό ρόλο στον σύλλογο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024