Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Οριστικά εκτός προεδρικών εκλογών στην Αίγυπτο αλ-Σάτερ και Σουλεϊμάν

Οριστικά εκτός προεδρικών εκλογών στην Αίγυπτο αλ-Σάτερ και Σουλεϊμάν

Η δικαστική επιτροπή που επιβλέπει την εκλογική διαδικασία στην Αίγυπτο επικύρωσε τον αποκλεισμό από τις προεδρικές εκλογές δέκα υποψηφίων, μεταξύ τους του υποψήφιου των Αδελφών Μουσουλμάνων, Χαϊράτ αλ-Σάτερ αλλά και του στενού συνεργάτη του Χ.Μουμπάρακ, Ομάρ Σουλεϊμάν. Πηγές προσκείμενες στην επιτροπή ανέφεραν στο Reuters ότι όλες οι εφέσεις που είχαν υποβάλει οι υποψήφιοι απορρίφθηκαν «γιατί δεν παρουσίασαν κάποιο καινούριο στοιχείο».

Η δικαστική επιτροπή που επιβλέπει την εκλογική διαδικασία στην Αίγυπτο επικύρωσε τον αποκλεισμό από τις προεδρικές εκλογές δέκα υποψηφίων, μεταξύ τους του υποψήφιου των Αδελφών Μουσουλμάνων, Χαϊράτ αλ-Σάτερ αλλά και του στενού συνεργάτη του Χ.Μουμπάρακ, Ομάρ Σουλεϊμάν.

Πηγές προσκείμενες στην επιτροπή ανέφεραν στο Reuters ότι όλες οι εφέσεις που είχαν υποβάλει οι υποψήφιοι απορρίφθηκαν «γιατί δεν παρουσίασαν κάποιο καινούριο στοιχείο».

Στις υποψηφιότητες που απορρίφτηκαν είναι και αυτή του σαλαφιστή ιεροκήρυκα Χάζεμ Σάλαχ Άμπου Ισμαήλ.

Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι ανακοίνωσαν εξαρχής ότι εφόσον επιβεβαιωθεί ότι η επιτροπή δεν έκανε δεκτή την υποψηφιότητα του Χαϊράτ αλ-Σάτερ, τότε η οργάνωση θα εκπροσωπηθεί στις εκλογές από τον Μοχάμεντ Μούρσι. Η σχετική απόφαση για την εκπρόσωπηση από του Μούρσι εκδόθηκε αργότερα την Τρίτη, μετά τις ανακοινώσεις της επιτροπής.

Η άλλη υποψηφιότητα που είχε προκαλέσει αντιδράσεις στην Αίγυπτο ήταν αυτή του Ομάρ Σουλεϊμάν, ένα πρόσωπο ταυτισμένο με την τριακονταετία Μουμπάρακ. Παρά το ότι αρχικά είχε δηλώσει ότι δεν θα κατέβει στις εκλογές του Ιουνίου, αργότερα άλλαξε γνώμη και άρχισε να προβάλλει ένα φιλολαϊκό και ενωτικό προφίλ.

Ωστόσο οι νεότεροι και περισσότεροι φιλελεύθεροι Αιγύπτιοι (οι οποίοι ακόμη δεν έχουν αποκρυσταλλωθεί σε πολιτικό σχηματισμό αν και γίνονται συζητήσεις) είδαν αρνητικά την υποψηφιότητά του. Αρνητικά την είδαν και οι ισλαμιστές που μάλλον δεν θα ήθελαν να αντιμετωπίσουν ένα υποψήφιο που θα μπορούσε να συσπειρώσει αξιόλογα ποοστά.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Κλοπ: «Θα είναι μεγάλο το διάλειμμα, ίσως και να τελείωσε»

Ο Γιούργκεν Κλοπ τόνισε ότι δεν θα προπονήσει ξανά ομάδα της Premier League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024