Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Την πρώτη μεγάλη δημόσια ομιλία του πραγματοποίησε ο νέος ηγέτης της Βορείου Κορέας

Την πρώτη μεγάλη δημόσια ομιλία του πραγματοποίησε ο νέος ηγέτης της Βορείου Κορέας

Ο νέος ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, πραγματοποίησε την Κυριακή την πρώτη του ομιλία, η οποία μεταδόθηκε τηλεοπτικά, με την ευκαιρία μεγάλης στρατιωτικής παρέλασης για να τιμηθεί η επέτειος των 100 ετών από την γέννηση του παππού του, του Κιμ Ιλ Σουνγκ, ιδρυτή της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας. Στη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης παρουσιάστηκε -όπως όλα δείχνουν- ένας νέος πύραυλος.

Ο νέος ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, πραγματοποίησε την Κυριακή την πρώτη του ομιλία, η οποία μεταδόθηκε τηλεοπτικά, με την ευκαιρία μεγάλης στρατιωτικής παρέλασης για να τιμηθεί η επέτειος των 100 ετών από την γέννηση του παππού του, του Κιμ Ιλ Σουνγκ, ιδρυτή της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν έπλεξε το εγκώμιο του στρατού και τόνισε ότι η ώρα που το έθνος του μπορούσε να δέχεται απειλές «έχει τελειώσει για πάντα».

Παράλληλα, εξέφρασε τον «σεβασμό» του και είπε ότι αποδίδει την ύψιστη τιμή στους «σπουδαίους συντρόφους Κιμ Ιλ Σουνγκ και Κιμ Γιονγκ Ιλ» στην ομιλία του, που μεταδόθηκε απευθείας από την κρατική τηλεόραση.

Ο νέος Βορειοκορεάτης ηγέτης, φορώντας μαύρο κοστούμι, εκφώνησε την ομιλία του ενώπιον δεκάδων χιλιάδων στρατιωτικών που συμμετείχαν σε μια επιβλητική στρατιωτική παρέλαση στην Πιονγκγιάνγκ.

«Θέλω να εκφράσω τους χαιρετισμούς μου στους συμπατριώτες μας της Νότιας Κορέας που θέλουν την επανένωση (της Βόρειας και της Νότιας Κορέας) και την ευημερία των εθνών» ανέφερε ο νέος ηγέτης, ο τρίτος της δυναστείας των Κιμ, ο οποίος εκτιμάται ότι είναι 29 ή 30 ετών.

«Εμπρός για την τελική μας νίκη!» πρόσθεσε, απευθυνόμενος στους στρατιωτικούς, που φώναζαν αδιάκοπα «Μανσάι!» («Ζήτω!»).

Στη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης παρουσιάστηκε -όπως όλα δείχνουν- ένας νέος πύραυλος.

Η νέα αυτή εξέλιξη αναμένεται να προκαλέσει την έντονη αντίδραση των χωρών της Δύσης, της Νοτίου Κορέας και της Ιαπωνίας που αντιδρούν στο πυρηνικό πρόγραμμα της Πιονγκγιάνγκ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Μπράιτον – Άστον Βίλα 1-0: Ήττα για τους «Villans» πριν τον Ολυμπιακό, έχασαν και τον Ρότζερς

Λίγες μέρες πριν τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό, η Άστον Βίλα έχασε με 1-0 από την Μπράιτον στο «AMEX» ενώ είδε τον Ρότζερς να αποχωρεί τραυματίας στο πρώτο ημίχρονο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024