Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αποχωρεί από την εκστρατεία για το χρίσμα ο Ρικ Σαντόρουμ

Αποχωρεί από την εκστρατεία για το χρίσμα ο Ρικ Σαντόρουμ

Την απόσυρσή του από την κούρσα για την εξασφάλιση του χρίσματος των Ρεπουμπλικάνων ανακοίνωσε ο Ρικ Σαντόρουμ. Πληροφορίες ανέφεραν αρχικά ότι θα καλούσε σε υποστήριξη του Μιτ Ρόμνεϊ, ο οποίος προηγείται σε εκλέκτορες και θεωρούνταν ως ο πιθανότερος ανταγωνιστής του Μπαράκ Ομπάμα στις εκλογές του Νοεμβρίου. Ωστόσο στην ομιλία του δεν έκανε αναφορές σε άλλους υποψήφιους.

Την απόσυρσή του από την κούρσα για την εξασφάλιση του χρίσματος των Ρεπουμπλικάνων ανακοίνωσε ο Ρικ Σαντόρουμ.

«Ποτέ δεν θα υπάρξει χώρα που μπορεί να πάει μπροστά σαν μεγάλη και ισχυρή χώρα εκτός αν θυμηθούμε ποιοι είμαστε και τί μας κάνει Αμερικάνους», επισήμανε σε ομιλία του στο Γκέντισμπεργκ της Πενσιλβάνιας, κοντά στο χώρο όπου έγινε μία από τις σημαντικότερες μάχες του εμφυλίου.

Πληροφορίες ανέφεραν αρχικά ότι θα καλούσε σε υποστήριξη του Μιτ Ρόμνεϊ, ο οποίος προηγείται σε εκλέκτορες και θεωρούνταν εξαρχής ως ο πιθανότερος ανταγωνιστής του Μπαράκ Ομπάμα στις εκλογές του Νοεμβρίου.

Ωστόσο στην ομιλία του δεν έκανε αναφορές σε άλλους υποψήφιους.

Ο πρώην γερουσιαστής, παρά τις νίκες σε 11 πολιτείες, δεν κατάφερε να απειλήσει σημαντικά τον Ρόμνεϊ σε αριθμό εκλεκτόρων αν και τυπικά ο αγώνας δεν έχει κλείσει ακόμη.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Associated Press, ο Σαντόρουμ είχε 285 εκλέκτορες και ο Ρόμνεϊ 661 ενώ για την εξασφάλιση του χρίσματος στο συνέδριο του Αυγούστου στη Φλόριντα χρειάζονται 1.144 εκλέκτορες.

Υπολειπόταν ακόμη και σε χρηματικούς πόρους, άλλον ένα κρίσιμο παράγοντα στην μακρά προεκλογική κούρσα.

Παραταύτα, στην εκστρατεία συνεχίζουν ο Νιουτ Γκίνγκριτς και Ρον Πολ αλλά είναι πολύ πίσω σε αριθμό εκλεκτόρων και από τον Σαντόρουμ.

Πιστός καθολικός με επτά παιδιά, ο Σαντόρουμ εξέφρασε σκληρές και σε κάποιες περιπτώσεις ακράιες θέσεις για ζητήματα οικογενειακού προγραμματισμού ή τρομοκρατίας, χωρίς σε αυτό να ξεφεύγει σημαντικά από την ιδεολογική γραμμή του κόμματός του. Είναι εξάλλου γνωστό ότι τους Ρεπουμπλικάνους ψηφίζουν οι θρησκευόμενοι Αμερικανοί με την προτίμησή τους να διαφέρει ανάλογα με το αν είναι καθολικοί ή προτεστάντες ευαγγελικοί.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Ντέρμπι «αιωνίων» με στόχο την Ευρώπη

Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός κοντράρονται στην τελευταία αγωνιστική των play off, με φόντο την τρίτη θέση και την έξοδο στην Ευρώπη, λίγες μέρες πριν τους δύο τελικούς που έχουν…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024