Δευτέρα 20 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Παραιτήθηκε ο γιος του Μπόσι από περιφερειακός σύμβουλος της Λέγκας

Παραιτήθηκε ο γιος του Μπόσι από περιφερειακός σύμβουλος της Λέγκας

Ο 24χρονος Ρέντσο Μπόσι, γιος του πρώην γραμματέα της Λέγκας του Βορρά Ουμπέρτο Μπόσι, παραιτήθηκε από περιφερειακός σύμβουλος του κόμματος στην περιοχή της Λομβαρδίας. «Αποφάσισα να δώσω το παράδειγμα, παραιτούμαι» δήλωσε ο γιος του ιδρυτή της Λέγκας, ακολουθώντας το... δρόμο του πατέρα του υπό το βάρος του σκανδάλου υπεξαίρεσης κομματικών χρηματοδοτήσεων. Ο Ρομπέρτο Μαρόνι πρόκειται να διαδεχθεί πιθανότατα τον Μπόσι, πάντως ουδείς μπορεί να εγγυηθεί πως η Λέγκα θα αποφύγει τελικά τη διάσπαση.

Ο 24χρονος Ρέντσο Μπόσι, γιος του πρώην γραμματέα της Λέγκας του Βορρά Ουμπέρτο Μπόσι, παραιτήθηκε από περιφερειακός σύμβουλος του κόμματος στην περιοχή της Λομβαρδίας. «Αποφάσισα να δώσω το παράδειγμα, παραιτούμαι» δήλωσε ο γιος του ιδρυτή της Λέγκας στο δίκτυο Sky Tg24, ακολουθώντας το… δρόμο του πατέρα του υπό το βάρος του σκανδάλου υπεξαίρεσης κομματικών χρηματοδοτήσεων.

Eκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που θα έπρεπε να καλύψουν τις εκλογικές δαπάνες της Λέγκας του Βορρά χρησιμοποιήθηκαν σύμφωνα με τους εισαγγελείς για προσωπικές ανάγκες της οικογένειας Μπόσι και στενών φίλων και συνεργατών του πρώην πανίσχυρου ηγέτη της Λέγκας.

Ο Ρομπέρτο Μαρόνι, εκφραστής της εσωτερικής αντιπολίτευσης, ζήτησε και πάλι «να γίνει άμεσα πράξη η κάθαρση σε κάθε τομέα του κόμματος» και, σύμφωνα με τους παρατηρητές είναι πολύ πιθανό να ακολουθήσει τώρα και η παραίτηση της Ρόζι Μάουρο, πρώην επικεφαλής του συνδικάτου της Λέγκας και νυν αντιπροέδρου της ιταλικής Γερουσίας.

Όπως τονίζει ο ιταλικός Τύπος, η Μάουρο φέρεται να κάλυψε, μεταξύ των άλλων, με κρατικά κονδύλια τα έξοδα ιδιωτικού πανεπιστημίου στο οποίο είχε εγγραφεί στην Ελβετία ο σύντροφός της Πιέρο Μοσκατζιούρο. Μόνο για την συγκεκριμένη περίπτωση γίνεται αναφορά σε ποσό που ξεπερνά τις 100.000 ευρώ.

Ο Μοσκατζιούρο είναι αστυνομικός που δεν ασκεί, προσωρινά, το επάγγελμα (έχει ζητήσει άδεια άνευ αποδοχών) και ο οποίος στο πρόσφατο παρελθόν προσπάθησε να επιβληθεί ως τραγουδιστής στο ιταλικό καλλιτεχνικό στερέωμα.

Οι αναλυτές συγκλίνουν ότι ο Ρομπέρτο Μαρόνι πρόκειται να διαδεχθεί πιθανότατα τον Μπόσι στη γραμματεία του κόμματος, με εκλογή από συνέδριο που θα πρέπει κανονικά να οργανωθεί το φθινόπωρο. Προς το παρόν, αποφασίσθηκε να ηγηθεί του κόμματος μια τριμελής επιτροπή, στην οποία συμμετέχει και ο Μαρόνι.

Κανείς, όμως, δεν είναι σε θέση να εγγυηθεί ότι η Λέγκα θα καταφέρει υπό την πίεση του σκανδάλου σκανδάλου να αποφύγει τελικά τον κίνδυνο της διάσπασης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ο «Superman» Ποντένσε έκλεισε εισιτήριο για τις 25 Ιουλίου, ο Ολυμπιακός όμως θέλει Ευρώπη στις… 25 Σεπτέμβρη (vids)

Ο Ντανιέλ Ποντένσε ανάγκασε τη Λεωφόρο να υποκλιθεί στο ταλέντο του και έκανε ήδη μια… δουλειά για τον Ολυμπιακό. Αλλά…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 20 Μαϊου 2024