Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών στη Συρία, λίγο πριν την συμφωνημένη κατάπαυση πυρός

Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών στη Συρία, λίγο πριν την συμφωνημένη κατάπαυση πυρός

Περισσότεροι από 100 άνθρωποι, οι περισσότεροι άμαχοι, έχασαν τη ζωή τους το Σάββατο σε βιαιότητες σε ολόκληρη τη Συρία. Οι επιθέσεις σημειώθηκαν λίγες ημέρες πριν την κατάπαυση πυρός που έχει δεσμευτεί να εφαρμόσει η Συρία. Εκατοντάδες νέοι πρόσφυγες πέρασαν σε ένα 24ωρο τα σύνορα με την Τουρκία.

Περισσότεροι από 100 άνθρωποι, οι περισσότεροι άμαχοι, έχασαν τη ζωή τους το Σάββατο σε βιαιότητες σε ολόκληρη τη Συρία. Οι επιθέσεις σημειώθηκαν λίγες ημέρες πριν την κατάπαυση πυρός που έχει δεσμευτεί να εφαρμόσει η Συρία.

Σε τουλάχιστον 107, μεταξύ των οποίων 74 άμαχοι, ανήλθαν οι νεκροί από τη βία στη Συρία, οι περισσότεροι από τους οποίους έχασαν τη ζωή τους από τους βομβαρδισμούς στην επαρχία της Χάμα, στο κεντρικό τμήμα της χώρας, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Συνολικά, «74 πολίτες σκοτώθηκαν, εκ των οποίων οι 40 από τους βομβαρδισμούς και τα πυρά μόνον στην πόλη Λατάμνα, στην επαρχία της Χάμα», διευκρίνισε το παρατηρητήριο.

Στη Χομς, δεκατρία πτώματα, τα οποία έφεραν τραύματα από σφαίρες στο κεφάλι, βρέθηκαν σε δρόμο της συνοικίας Ντέιρ Μπαάλμπα.

Πρόκειται για νέους άνδρες και μεσήλικες. Τα χέρια τους ήταν δεμένα στην πλάτη ενώ τα μάτια πολλών ήταν καλυμμένα.

Περίπου 700 Σύροι έφθασαν τις τελευταίες 24 ώρες στην Τουρκία, ανεβάζοντας σε 24.000 τον αριθμό των Σύρων προσφύγων που έχουν καταφύγει στη χώρα από την έναρξη της εξέγερσης.

Σύμφωνα με Τούρκο αξιωματούχο, 699 άνθρωποι διέσχισαν τα σύνορα μέσα σε μια ημέρα. Την περασμένη εβδομάδα η Τουρκία είχε δεχθεί σε διάστημα 36 ωρών τον αριθμό ρεκόρ των 2.800 ανθρώπων από τη γειτονική χώρα.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με το διεθνή απεσταλμένο στη Συρία Κόφι Ανάν, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, του ζήτησε να επισκεφθεί την Τουρκία για να διαπιστώσει την κατάσταση των Σύρων προσφύγων στο τουρκικό έδαφος.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Κ.Ανάν αποδέχθηκε την πρόσκληση.

Σε μία άλλη εξέλιξη, στη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας, ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Ισλαμικής Ενότητας ανακοίνωσε ότι ο Οργανισμός πρόκειται να στείλει στη Συρία ανθρωπιστική βοήθεια αξίας άνω των 70 εκατομμυρίων δολαρίων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Βαριά «καμπάνα» από την UEFA στον ΠΑΟΚ!

Η UEFA έριξε βαρύ χρηματικό πρόστιμο στον ΠΑΟΚ αλλά και ποινή μετακίνησης των φιλάθλων του στο πρώτο εκτός έδρας ευρωπαϊκό παιχνίδι της νέας σεζόν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024