Δευτέρα 13 Μαϊου 2024
weather-icon 21o

Παραιτήθηκε ο Μπόσι εν μέσω του σκανδάλου υπεξαίρεσης

Ο επικεφαλής της ξενοφόβης και αποσχιστικών τάσεων Λέγκας του Βορρά, Ουμπέρτο Μπόσι, ανακοίνωσε την Πέμπτη την παραίτησή του υπό την πίεση του σκανδάλου με την κρατική χρηματοδότηση. Η ανακοίνωση έγινε σε συνεδρίαση του κόμματος. Πληροφορίες των ιταλικών μέσων ενημέρωσης θέλουν τουλάχιστον 200.000 ευρώ εκ των κρατικών χρηματοδοτήσεων να έχουν διοχετευθεί στην οικογένεια του Μπόσι και συγκεκριμένα στους γιους τους Ρέντσο και Ρικάρντο.

Ο επικεφαλής της ξενοφόβης και αποσχιστικών τάσεων Λέγκας του Βορρά, Ουμπέρτο Μπόσι, ανακοίνωσε την Πέμπτη την παραίτησή του υπό την πίεση του σκανδάλου με την κρατική χρηματοδότηση.

Η ανακοίνωση έγινε στο ομοσπονδιακό συμβούλιο του κόμματος.

Η παραίτηση του 70χρονου πολιτικού θεωρείται οριστική και αμετάκλητη. Προσωρινά την ηγεσία του κόμματος θα αναλάβει τριμελής επιτροπή, μέλος της οποίας θα είναι και το νούμερο δύο του κόμματος, ο Ρομπέρτο Μαρόνι, υπουργός Εσωτερικών στην κυβέρνηση Μπερλουσκόνι.

Πληροφορίες των ιταλικών μέσων ενημέρωσης θέλουν τουλάχιστον 200.000 ευρώ εκ των κρατικών χρηματοδοτήσεων να έχουν διοχετευθεί στην οικογένεια του Μπόσι και συγκεκριμένα στους γιους τους Ρέντσο και Ρικάρντο.

Τα χρήματα δίνονταν για την κάλυψη των προεκλογικών αναγκών του κόμματος. Ωστόσο, κατά τον ιταλικό Τύπο, με τα χρήματα φέρεται να πληρώθηκαν σχολεία του μεγαλύτερου γιου του Μπόσι, Ρέντσο, αυτοκίνητα πολυτελείας, ταξίδια και άλλα έξοδα.

Ο Μπόσι είπε στα κομματικά στελέχη ότι όσοι έφταιξαν πρέπει να πληρώσουν για τα λάθη τους. Ο ίδιος και τα παιδιά του αρνήθηκαν κάθε ανάμιξη.

Σύμφωνα με τον Τύπο, τόσο τα ντοκουμέντα του πρώην ταμία της Λέγκα, Φραντσέσκο Μπελσίτο, όσο και η κατάθεση της γραμματέως του ίδιου του ηγέτη της, αποδεικνύουν το ακριβώς αντίθετο.

Η Λέγκα συστηματικά κατήγγειλε τη διαφθορά του πολιτικού κόσμου της Ρώμης. Πριν από 20 χρόνια, το 1992, κατά την πρώτη, μεγάλη, εκλογική επιτυχία της Λέγκας, το κύριο σύνθημά της ήταν «Contro Roma ladrona» («Κατά της Ρώμης, της μεγάλης κλέφτρας»).

Αργότερα όμως μετρίασε κάπως τους τόνους και συνεργάστηκε με την κεντρική πολιτική σκηνή.

Αποκορύφωμα ήταν η ταραγμένη σχέση που είχε με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι: ο Μπόσι στήριξε την τελευταία κυβέρνηση του Καβαλιέρε (όπως και προηγούμενες) αλλά πήρε αποστάσεις τον περασμένο Σεπτέμβριο και απέσυρε την υποστήριξη αφήνοντας λίγα περιθώρια ελιγμών στην εύθραυστη κυβέρνηση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

LIVE: Άστον Βίλα – Λίβερπουλ

LIVE: Άστον Βίλα – Λίβερπουλ. Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Άστον Βίλα – Λίβερπουλ για την 37η αγωνιστική της Premier League. Τηλεοπτικά από Novasports Premier League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 13 Μαϊου 2024