Παρασκευή 17 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ελεύθερη αφέθηκε Βρετανή που είχε απαχθεί στην Κένυα το Σεπτέμβριο

Ελεύθερη αφέθηκε Βρετανή που είχε απαχθεί στην Κένυα το Σεπτέμβριο

Το Φόρεϊν Όφις επιβεβαίωσε την απελευθέρωση της 56χρονης Βρετανής Τζούντι Τέμπατ, η οποία είχε απαχθεί στην Κένυα το Σεπτέμβριο του 2011 και από τότε κρατούνταν στη Σομαλία. Μιλώντας στο ITV η Τέμπατ δήλωσε ότι οφείλει την απελευθέρωσή της στο γιο της. «Επτά μήνες ομηρίας είναι μεγάλο διάστημα και δεδομένων των συνθηκών, καθώς ο σύζυγός μου είναι νεκρός, ήταν ακόμα πιο δύσκολο».

Το Φόρείν Όφις επιβεβαίωσε την απελευθέρωση της 56χρονης Βρετανής Τζούντι Τέμπατ, η οποία είχε απαχθεί στην Κένυα τον Σεπτέμβριο του 2011 και από τότε κρατούνταν στη Σομαλία.

«Προτεραιότητά μας είναι να τη μεταφέρουμε σε ασφαλές μέρος» δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου επιβεβαιώνοντας σχετική πληροφορία που έδωσε Σομαλός αξιωματούχος.

Μιλώντας στο ITV η Τέμπατ δήλωσε ότι οφείλει την απελευθέρωσή της στο γιο της. «Επτά μήνες ομηρίας είναι μεγάλο διάστημα και δεδομένων των συνθηκών, καθώς ο σύζυγός μου είναι νεκρός, ήταν ακόμα πιο δύσκολο. Είμαι χαρούμενη που είμαι ελεύθερη» πρόσθεσε η Τέμπατ.

Σύμφωνα με Σομαλό πειρατή, για την απελευθέρωση της Βρετανής καταβλήθηκαν λύτρα, ωστόσο, εκπρόσωπος της βρετανικής κυβέρνησης διέψευσε την πληροφορία. «Δεν καταβάλουμε λύτρα και δεν κάνουμε παραχωρήσεις για να επιτύχουμε την απελευθέρωση ομήρων», υπογράμμισε.

Η Τέμπατ πιστεύεται ότι είναι καθ’ οδόν προς Ναϊρόμπι, από όπου θα αναχωρήσει για τη Βρετανία.

Τρεις Ευρωπαίες απήχθησαν μετά την Τέμπατ στην Κένυα σε διάστημα ενός μήνα. Η Κένυα επιρρίπτει την ευθύνη για τις απαγωγές αυτές στους ισλαμιστές αντάρτες αλ Σεμπάαμπ της Σομαλίας, αλλά η οργάνωση αρνείται οποιαδήποτε ανάμιξη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Μενίδι: Βίντεο ντοκουμέντο από βίαιη επίθεση του 50χρονου κατά του θύματος

Ακούγονται οι φωνές και οι εκκλήσεις της για βοήθεια στη διάρκεια ενός καβγά - Ανατριχιαστικό βίντεο ντοκουμέντο από περιστατικό βίας σε βάρος της 40χρονης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 17 Μαϊου 2024