Δευτέρα 20 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Προς πρόωρες εκλογές η Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία

Προς πρόωρες εκλογές η Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία

Κατέρρευσε η κυβέρνηση μειοψηφίας Σοσιαλδημοκρατών και Πρασίνων στο πολυπληθέστερο γερμανικό κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας μετά την καταψήφιση του νέου προϋπολογισμού από το τοπικό κοινοβούλιο. Η πρωθυπουργός του κρατιδίου, Χάνελορε Κραφτ, είχε επανειλημμένα προαναγγείλει πως αυτό το ενδεχόμενο θα οδηγήσει σε διάλυση του Κοινοβουλίου και προκήρυξη εκλογών -ελπίζοντας, βάσει των δημοσκοπήσεων, σε ενίσχυση της πολιτικής της ισχύος. Την προοπτική να ξαναστηθούν κάλπες χαιρέτισε και η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

Κατέρρευσε η κυβέρνηση μειοψηφίας Σοσιαλδημοκρατών (SPD) και Πρασίνων στο πολυπληθέστερο γερμανικό κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας μετά την καταψήφιση του νέου προϋπολογισμού από το τοπικό κοινοβούλιο την Τετάρτη.

Η πρωθυπουργός του κρατιδίου, Χάνελορε Κραφτ (του SPD), είχε επανειλημμένα προαναγγείλει πως αυτό το ενδεχόμενο θα οδηγήσει σε διάλυση του Κοινοβουλίου και προκήρυξη εκλογών -ελπίζοντας, βάσει των δημοσκοπήσεων, σε ενίσχυση της πολιτικής της ισχύος.

Μετά την εξέλιξη, και η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ χαιρέτισε την προοπτική να ξαναστηθούν κάλπες, σημειώνοντας πάντως πως δεν θα επηρεαστεί το έργο της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Το κοινοβούλιο του κρατιδίου έδωσε 90 ψήφους υπέρ στο προϋπολογισμό και 91 ψήφους εναντίον, ρίχνοντας έτσι τον συνασπισμό της Χάνελορε Κραφτ και της Σίλβια Λέρμαν (Πράσινοι) που συγκυβερνούσαν στο κρατίδιο από τις εκλογές του 2010.

Στην προεκλογική μάχη ρίχτηκε ήδη ο υπουργός Περιβάλλοντος της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, Νόρμπερτ Ρότγκεν -επικεφαλής των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία και μέλος της κυβέρνησης Μέρκελ από το 2009.

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις στο κρατίδιο δείχνουν πως εκλογική μάχη θα ευνοούσε κυρίως τους Πράσινους και, δευτερευόντως, τους Σοσιαλδημοκράτες. Το κόμμα των Φιλελεύθερων (FDP) κινδυνεύει να μείνει εκτός Κοινοβουλίου, στερώντας έτσι από τους Χριστιανοδημοκράτες τον «προτιμώμενο σύμμαχο» μετά τις εκλογές.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Τα νέα για Ορτέγκα και η αποθέωση του Ποντένσε

Οι εξελίξεις με τον Αργεντίνο μπακ ενόψει τελικού Conference με την Φιορεντίνα και τα αποθεωτικά σχόλια των παικτών του Ολυμπιακού για τον Ποντένσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 20 Μαϊου 2024