Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Το Ιράν θα αποκτήσει πυρηνικά όπλα αν επανεκλεγεί ο Ομπάμα, λέει ο Μιτ Ρόμνεϊ

Το Ιράν θα αποκτήσει πυρηνικά όπλα αν επανεκλεγεί ο Ομπάμα, λέει ο Μιτ Ρόμνεϊ

Η Σούπερ Τρίτη, μητέρα των μαχών για τους προεδρικούς υποψηφίους στο ρεπουμπλικανικό στρατόπεδο, βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής και ο Μιτ Ρόμνεϊ ανεβάζει τους τόνους της ρητορικής προειδοποιώντας το αμερικανικό έθνος πως το Ιράν θα αποκτήσει πυρηνικά όπλα εάν επανεκλεγεί ο Μπαράκ Ομπάμα στην προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών. «Ο Ομπάμα δεν επέβαλε την ιδέα ότι έχει στο τραπέζι τις στρατιωτικές επιλογές» λέει με φόντο τη συνάντηση του Αμερικανού προέδρου με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου στο Λευκό Οίκο.

Η Σούπερ Τρίτη, μητέρα των μαχών για τους προεδρικούς υποψηφίους στο ρεπουμπλικανικό στρατόπεδο, βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής και ο Μιτ Ρόμνεϊ ανεβάζει τους τόνους της ρητορικής προειδοποιώντας το αμερικανικό έθνος πως το Ιράν θα αποκτήσει πυρηνικά όπλα εάν επανεκλεγεί ο Μπαράκ Ομπάμα στην προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών.

«Ο Ομπάμα δεν επέβαλε την ιδέα ότι έχει στο τραπέζι τις στρατιωτικές επιλογές» λέει ο Μιτ Ρόμνεϊ, φαβορί για το χρίσμα του ρεπουμπλικανικού κόμματος, με φόντο τη συνάντηση του Αμερικανού προέδρου με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου στο Λευκό Οίκο.

«Εάν ο Μπαράκ Ομπάμα επανεκλεγεί, το Ιράν θα αποκτήσει πυρηνικά όπλα και ο κόσμος θα αλλάξει αν γίνει κάτι τέτοιο» είπε ο Ρόμνεϊ σε ομιλία του στο Σνέλβιλ της Τζόρτζια την Κυριακή, εν όψει των προκριματικών εκλογών της Τρίτης σε δέκα αμερικανικές πολιτείες.

«Ο πρόεδρος [Ομπάμα] δεν εφάρμοσε κυρώσεις που να παραλύσουν το Ιράν. Είναι απαράδεκτο για την Αμερική να αποκτήσει το Ιράν πυρηνικά όπλα» ανέφερε ο πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης.

Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι εάν εκλεγεί πρόεδρος θα χειριστεί διαφορετικά το θέμα του Ιράν.

«Θα έχω στρατιωτικές επιλογές. Θα αποφασίσω δραστικές κυρώσεις και θα τις εφαρμόσω και θα απευθυνθώ στον ιρανικό λαό [για να τον προειδοποιήσω] για τον κίνδυνο που διατρέχει με την απόκτηση πυρηνικών όπλων» είπε.

Μέχρι στιγμής ο Ρόμνεϊ προηγείται έναντι των αντιπάλων του στις δημοσκοπήσεις για τις προκριματικές εκλογές της Σούπερ Τρίτης.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του δικτύου NBC News και της εφημερίδας Wall Street Journal, ο Ρόμνεϊ λαμβάνει ποσοστό 38%, ενώ ο ο υπερσυντηρητικός Ρικ Σαντόρουμ έρχεται δεύτερος με ποσοστό 32%. Ακολουθούν ο Νιουτ Γκίνγκρις και το Ρον Πολ, με ποσοστό 13% και οι δύο.

Η ίδια δημοσκόπηση πάντως δείχνει ότι αν ο Ρόμνεϊ πάρει το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων στις εκλογές θα χάσει από τον Μπαράκ Ομπάμα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Τι είπε ο Τσικίνιο για Κάρμο, Ιωαννίδη και τον διαιτητή του τελικού του Conference League

Ο Τσικίνιο έδωσε συνέντευξη σε Μέσο της Πορτογαλίας και μίλησε για αρκετά θέματα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024