Δευτέρα 20 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Παρατείνεται η κράτηση του Στρος-Καν μετά την ανάκριση για τα ροζ πάρτι

Παρατείνεται η κράτηση του Στρος-Καν μετά την ανάκριση για τα ροζ πάρτι

Η κράτηση του Ντομινίκ Στρος-Καν για «συνέργεια σε μαστροπεία και κατάχρηση δημόσιων αγαθών» στο πλαίσιο της υπόθεσης Κάρλτον, θα πρέπει να παραταθεί , ανέφερε πηγή με πρόσβαση στον φάκελο της υπόθεσης. Ο πρώην διευθυντής του ΔΝΤ κρατείται στην αστυνομία της Λιλ μετά την ανάκριση το πρωί της Τρίτης.

Η κράτηση του Ντομινίκ Στρος-Καν για «συνέργεια σε μαστροπεία και κατάχρηση δημόσιων αγαθών» στο πλαίσιο της υπόθεσης Κάρλτον, θα πρέπει να παραταθεί , ανέφερε πηγή με πρόσβαση στον φάκελο της υπόθεσης.

Ο πρώην διευθυντής του ΔΝΤ κρατείται στην αστυνομία της Λιλ μετά την ανάκριση το πρωί της Τρίτης.

Ο Στρος-Καν θα ανακριθεί για τα ερωτικά πάρτι στα οποία συμμετείχε, κυρίως στο Παρίσι και την Ουάσινγκτον, για να προσδιορίσει αν οι γυναίκες που συμμετείχαν στις βραδιές αυτές ήταν πόρνες. Κατά το δικηγόρο του, ο Στρος-Καν δεν είχε λόγους να νομίζει ότι οι γυναίκες ήταν πράγματι πόρνες.

Το τελευταίο από αυτά τα ταξίδια πραγματοποιήθηκε από τις 11 έως τις 13 Μαΐου στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ, την παραμονή της σύλληψης του Στρος-Καν για την υπόθεση του ξενοδοχείου Sofitel της Νέας Υόρκης.

Στην υπόθεση αυτή η καμαριέρα Ναφισατού Ντιαλό κατηγόρησε τον Στρος-Καν για σεξουαλική επίθεση, οι ποινικές διώξεις όμως αποσύρθηκαν από την αμερικανική Δικαιοσύνη.

Ο Στρος-Καν θα αφεθεί ελεύθερος πιθανόν την Πέμπτη, κατά σύμπτωση την ίδια ημέρα που θα επισκέπτεται τη Λιλ ο Νικολά Σαρκοζί στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας του.

Το σκάνδαλο στοίχισε τη θέση του Στρος-Καν στην ηγεσία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και έβαλε πρόωρο τέλος στις φιλοδοξίες του για την προεδρία της Γαλλίας με τους Σοσιαλιστές. Αν και δεν είχε εκφράσει ανοιχτά τις προθέσεις του, ο Στρος-Καν, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, θα μπορούσε να κερδίσει τον Νικολά Σαρκοζί.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Τα νέα για Ορτέγκα και η αποθέωση του Ποντένσε

Οι εξελίξεις με τον Αργεντίνο μπακ ενόψει τελικού Conference με την Φιορεντίνα και τα αποθεωτικά σχόλια των παικτών του Ολυμπιακού για τον Ποντένσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 20 Μαϊου 2024