Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Την εικόνα του λαϊκού ηγέτη καλλιεργεί ο Σαρκοζί και επιτίθεται στον Ολάντ

Την εικόνα του λαϊκού ηγέτη καλλιεργεί ο Σαρκοζί και επιτίθεται στον Ολάντ

«Δεν θα είμαι ο υποψήφιος μιας μικρής ελίτ εναντίον του λαού. Θέλω να είμαι ο υποψήφιος του γαλλικού λαού» δήλωσε ο Νικολά Σαρκοζί επευφημούμενος από πλήθος 7.000 υποστηρικτών του κατά την πρώτη προεκλογική ομιλία που έδωσε το βράδυ της Κυριακής στη Μασσαλία. Υπεραμύνθηκε των πεπραγμένων του και των αποφάσεων που ξεσήκωσαν αντιδράσεις, δήλωσε ότι η αλήθεια δεν τον φοβίζει και ότι με την πολιτική του έσωσε τη Γαλλία από την καταστροφή, και επιτέθηκε στον Σοσιαλιστή αντίπαλό του Φρανσουά Ολάντ, λέγοντας ότι «είναι Θάτσερ στο Λονδίνο και Μιτεράν στο Παρίσι»...

«Δεν θα είμαι ο υποψήφιος μιας μικρής ελίτ εναντίον του λαού. Θέλω να είμαι ο υποψήφιος του γαλλικού λαού» δήλωσε ο Νικολά Σαρκοζί επευφημούμενος από πλήθος 7.000 υποστηρικτών του κατά την πρώτη προεκλογική ομιλία που έδωσε το βράδυ της Κυριακής στη Μασσαλία. Υπεραμύνθηκε των πεπραγμένων του και των αποφάσεων που ξεσήκωσαν αντιδράσεις, δήλωσε ότι η αλήθεια δεν τον φοβίζει και ότι με την πολιτική του έσωσε τη Γαλλία από την καταστροφή, και επιτέθηκε στον Σοσιαλιστή αντίπαλό του Φρανσουά Ολάντ, λέγοντας ότι «είναι Θάτσερ στο Λονδίνο και Μιτεράν στο Παρίσι»…

Λίγες ημέρες αφότου ανακοίνωσε και επίσημα την υποψηφιότητά του για μια δεύτερη θητεία στο Μέγαρο των Ηλυσίων, ο Σαρκοζί «μπήκε» στο πεδίο της μάχης με μία μακρά προεκλογική ομιλία που κάλυψε τη μετανάστευση, την οικονομική κρίση, την ανεργία και την πιθανότητα εισαγωγής μιας μορφής αναλογικής εκπροσώπησης στις βουλευτικές εκλογές.

Στράφηκε κατά του Σοσιαλιστή αντιπάλου του Φρανσουά Ολάντ -ο οποίος προηγείται σταθερά κατά δέκα ποσοστιαίες μονάδες στις δημοσκοπήσεις- λέγοντας ότι «είναι Θάτσερ στο Λονδίνο και Μιτεράν στο Παρίσι», αναφερόμενος στην οξεία κριτική του Ολάντ για το κεφάλαιο όταν βρίσκεται στη Γαλλία, και τους πιο μετριοπαθείς τόνους που ακολουθεί όταν συνομιλεί με Ευρωπαίους ηγέτες.

Χωρίς να αναφέρει συγκεκριμένα το όνομά του, ο Γάλλος πρόεδρος είπε ότι ο Φρανσουά Ολάντ είναι φιλελεύθερος ή σοσιαλιστής ανάλογα με τις περιστάσεις.

Κατηγόρησε, επίσης, την αντιπολίτευση ότι αγνόησε την οικονομική κρίση και έθεσε σε κίνδυνο το μέλλον της Γαλλίας. «Αυτοί που φέρονται σα να μην έχει συμβεί τίποτα σοβαρό τα τελευταία τρία χρόνια στον κόσμο λένε ψέματα στο λαό της Γαλλίας. Δεν προστατεύεσαι από τον κίνδυνο όταν αρνείσαι ότι υπάρχει» τόνισε.

Αντίθετα, περιέγραψε τον αυτό του ως «προστάτη» του γαλλικού λαού και υποστήριξε ότι η πολιτική του έσωσε τη χώρα από την «καταστροφή», σημειώνοντας ότι οι τράπεζες και οι θέσεις εργασίας απειλήθηκαν. «Καταφέραμε να εμποδίσουμε την καταστροφή» υπογράμμισε.

Επί της αναλογικής εκπροσώπησης ανέφερε πως θα ενισχύσει τη δημοκρατία και θα επιτρέψει σε όλα τα πολιτικά κόμματα να εκπροσωπούνται στο Κοινοβούλιο. «Η δημοκρατία είναι ισχυρότερη όταν όλοι έχουν ένα τρόπο να εκφράζονται εντός της δημοκρατίας» υπογράμμισε.

Ανάμεσα στο πλήθος βρίσκονταν ο Γάλλος πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν και ο υπουργός Εξωτερικών Αλέν Ζιπέ, καθώς και η σύζυγος του Σαρκοζί, Κάρλα Μπρούνι, η οποία χαρακτήρισε «συγκινητική» την πρώτη προεκλογική ομιλία, όπως μεταδίδει το Radio France Internationale.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Κλοπ: «Θα είναι μεγάλο το διάλειμμα, ίσως και να τελείωσε»

Ο Γιούργκεν Κλοπ τόνισε ότι δεν θα προπονήσει ξανά ομάδα της Premier League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024