Δευτέρα 20 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Συγκρούσεις ισλαμιστών και αστυνομικών με 24 νεκρούς στη μεθόριο Τσετσενίας-Νταγκεστάν

Συγκρούσεις ισλαμιστών και αστυνομικών με 24 νεκρούς στη μεθόριο Τσετσενίας-Νταγκεστάν

Δεκαεπτά αστυνομικοί και τουλάχιστον επτά αντάρτες σκοτώθηκαν σε τέσσερις ημέρες μαχών στην μεθόριο Τσετσενίας-Νταγκεστάν στο ρωσικό Βόρειο Καύκασο, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

Δεκαεπτά αστυνομικοί και τουλάχιστον επτά αντάρτες σκοτώθηκαν σε τέσσερις ημέρες μαχών στην μεθόριο Τσετσενίας-Νταγκεστάν στο ρωσικό Βόρειο Καύκασο, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ο απολογισμός των θυμάτων στις τάξεις των κυβερνητικών δυνάμεων είναι ο βαρύτερος των τελευταίων μηνών στην περιοχή στα νότια σύνορα της Ρωσίας.

Ακόμα 24 αστυνομικοί τραυματίστηκαν στις μάχες, μετέδωσε το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA, επικαλούμενο τον υπουργό Εσωτερικών Ρασίντ Νουργκαλίεφ, ο οποίος ενημέρωσε σχετικά τον πρόεδρο Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Ο υπουργός είπε ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις έπεσαν σε ενέδρα. Άλλες πληροφορίες ανέφερε ότι αστυνομικοί σκοτώθηκαν σε διάφορες μάχες.

Ο υποστηριζόμενος από το Κρεμλίνο ηγέτης της Τσετσενίας Ραμζάν Καντίροφ δήλωσε την Παρασκευή ότι επτά μέλη μιας ένοπλης ομάδας σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους ο ηγέτης της.

Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν διεξάγει δύο πολέμους εναντίων αυτονομιστών στην Τσετσενία (το 1994 και το 1999). Το αντάρτικο ωστόσο συνεχίζεται για μια δεκαετία, με συχνές επιθέσεις στην περιοχή -και ενώ οργανώσεις ανθρώπινων δικαιωμάτων υποστηρίζουν πως οι, κατά κανόνα βίαιες, επιχειρήσεις της αστυνομίας, συμβάλλουν στην διατήρηση της διαμάχης.

Οι επιθέσεις των ανταρτών περιορίζονται συνήθως στο βόρειο Καύκασο. Ωστόσο, η διαμάχη έχει οδηγήσει σε πολύνεκρες επιθέσεις και στη Μόσχα, με πιο πρόσφατη εκείνη στο αεροδρόμιο Ντομοντόντεβο στη ρωσική πρωτεύουσα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Τα νέα για Ορτέγκα και η αποθέωση του Ποντένσε

Οι εξελίξεις με τον Αργεντίνο μπακ ενόψει τελικού Conference με την Φιορεντίνα και τα αποθεωτικά σχόλια των παικτών του Ολυμπιακού για τον Ποντένσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 20 Μαϊου 2024