Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Εγκρίθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ψήφισμα για τη Συρία

Εγκρίθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ψήφισμα για τη Συρία

Η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών ενέκρινε αργά την Πέμπτη ψήφισμα με το οποίο υιοθετείται το σχέδιο του Αραβικού Συνδέσμου για τη Συρία που προβλέπει την αποχώρηση του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ από την εξουσία. Το μη δεσμευτικό ψήφισμα εγκρίθηκε με 137 ψήφους υπέρ, 12 κατά και 17 αποχές. Το Συμβούλιο Ασφαλείας επί μήνες αδυνατεί να πάρει μία απόφαση για τη Συρία λόγω της επίμονης άρνησης της Ρωσίας να αποδεχτεί αραβικής ή δυτικής προέλευσης λύσεις που περιλαμβάνουν και την αποχώρηση του Μπασάρ αλ-Άσαντ από την προεδρία.

Η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών ενέκρινε αργά την Πέμπτη ψήφισμα με το οποίο υιοθετείται το σχέδιο του Αραβικού Συνδέσμου για τη Συρία που προβλέπει την αποχώρηση του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ από την εξουσία.

Το ψήφισμα καταδικάζει την καταστολή των κινητοποιήσεων και τη βία εναντίον των αμάχων πολιτών και ζητά να εφαρμοστεί το σχέδιο του Αραβικού Συνδέσμου για τον τερματισμό της αιματοχυσίας μέσα σε διάστημα 15 ημερών.

Προτείνει επίσης τον διορισμό ενός ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ για τη Συρία.

Το ψήφισμα εγκρίθηκε με 137 ψήφους υπέρ, 12 κατά και 17 αποχές.

Πάντως, το ψήφισμα είναι μη δεσμευτικό και έχει περισσότερο συμβολικό χαρακτήρα.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας επί μήνες αδυνατεί να πάρει μία απόφαση για τη Συρία λόγω της επίμονης άρνησης της Ρωσίας να αποδεχτεί αραβικής ή δυτικής προέλευσης λύσεις που περιλαμβάνουν και την αποχώρηση του Μπασάρ αλ-Άσαντ από την προεδρία.

Περίπου 7.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από τον περασμένο Μάρτιο λόγω της εντεινόμενης και όλο και πιο άγριας καταστολής από το καθεστώς. Η εμφύλια σύγκρουση έχει προκαλέσει σε πόλεις όπως τη Χομς σοβαρότατο ανθρωπιστικό πρόβλημα καθώς πολιορκούνται και βομβαρδίζονται από τις συριακές ένοπλες δυνάμεις.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Sports in

Καρεμπέ: «Δύο στα δύο! Ολυμπιακός και Ρεάλ Μαδρίτης»

Ο Κριστιάν Καρεμπέ μίλησε για τους τελικούς Champions League και Conference, όπου μετέχουν η Ρεάλ Μαδρίτης και ο Ολυμπιακός, αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024