Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Έφεση κατά της αθώωσης της Αμάντα Νοξ από τους εισαγγελείς της Περούτζια

Έφεση κατά της αθώωσης της Αμάντα Νοξ από τους εισαγγελείς της Περούτζια

Αντιφατική και στερούμενη λογικής χαρακτηρίζουν οι εισαγγελείς της Περούτζια την πρόσφατη δικαστική αθώωση της Αμάντα Νοξ για τη δολοφονία της Βρετανίδας συμφοιτήτριάς της Μέρεντιθ Κέρτσερ το 2007, και προσφεύγουν ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Ιταλίας. Η 24χρονη Αμερικανίδα Αμάντα Νοξ και ο πρώην φίλος της Ραφαέλε Σολέτσιτο αθωώθηκαν τον Οκτώβριο από ιταλικό Εφετείο για το στυγερό έγκλημα που συγκλόνισε την Ιταλία το 2007, αφότου εξέτισαν σχεδόν τέσσερα χρόνια φυλάκισης για τη δολοφονία που αρνούνται ότι έχουν διαπράξει.

Αντιφατική και στερούμενη λογικής χαρακτηρίζουν οι εισαγγελείς της Περούτζια την πρόσφατη δικαστική αθώωση της Αμάντα Νοξ για τη δολοφονία της Βρετανίδας συμφοιτήτριάς της Μέρεντιθ Κέρτσερ το 2007, και προσφεύγουν ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Ιταλίας.

Η 24χρονη Αμερικανίδα Αμάντα Νοξ και ο πρώην φίλος της Ραφαέλε Σολέτσιτο αθωώθηκαν τον Οκτώβριο από ιταλικό Εφετείο για το στυγερό έγκλημα που συγκλόνισε την Ιταλία το 2007, αφότου εξέτισαν σχεδόν τέσσερα χρόνια φυλάκισης για τη δολοφονία που αρνούνται ότι έχουν διαπράξει.

Οι εισαγγελείς Τζιοβάνι Γκαλάτι και Τζανκάρλο Κοσταλιόλα δηλώνουν στην προσφυγή τους ότι η δικαστική απόφαση που απαλλάσσει την Αμάντα Νοξ και τον Ραφαέλε Σολέτσιτο ήταν «αντιφατική και δίχως λογική βάση».

Η ιταλική νομοθεσία επιτρέπει στους εισαγγελείς να προσφύγουν κατά αθωωτικών αποφάσεων, και σε αυτή τη φράση το Ακυρωτικό Δικαστήριο καλείται να αποφανθεί εάν υπήρξαν διαδικαστικές παρατυπίες που δικαιολογούν την επανάληψη της δίκης.

Την 1η Νοεμβρίου 2007 η Βρετανίδα φοιτήτρια από το Λιντς Μέρεντιθ Κέρτσερ, ηλικίας 21 ετών, είχε βρεθεί ημίγυμνη μέσα σε μια λίμνη αίματος στο διαμέρισμα που μοιραζόταν με την Νοξ. Το σώμα της έφερε 43 μαχαιριές. Η νεκροτομή έδειξε ότι είχε προηγουμένως βιαστεί.

Η αστυνομία βρίσκει στο σπίτι την Αμάντα Νοξ και τον τότε φίλο της Ραφαέλε Σολέτσιτο. Η Αμερικανίδα από το Σιάτλ δηλώνει ότι βρήκε το σπίτι παραβιασμένο.

Οι Αρχές θεωρούν ύποπτη τη φαινομενική αδιαφορία της Αμάντα Νοξ για τον φόνο. Την συλλαμβάνουν, μαζί με τον Ραφαέλε Σολέτσιτο και τον μπάρμαν Πάτρικ Ντίγια Λουμούμπα, ο οποίος στη συνέχεια απελευθερώνεται.

Η Αμάντα Νοξ δηλώνει στην αστυνομία ότι δεν θυμάται και πολλά, και ότι αυτό που θυμάται είναι να κλείνει τα αυτιά της για να μην ακούει τις κραυγές της Μ.Κέρτσερ που έρχονταν από το υπνοδωμάτιο της Βρετανίδας φοιτήτριας. Η Αμερικανίδα φοιτήτρια αλλάζει συνεχώς την ιστορία της και αργότερα θα υποστηρίξει ότι έκανε αυτές τις δηλώσεις μετά από τη βίαιη μεταχείριση της αστυνομίας.

Η αστυνομία δηλώνει ότι το DNA της Αμάντα Νοξ βρέθηκε στο μαχαίρι που σκότωσε την Κέρτσερ. Ένας 20χρονος από την Ακτή του Ελεφαντοστού, ο Ρούντι Χέρμαν Γκέντε, συλλαμβάνεται επειδή, σύμφωνα με την αστυνομία, ματωμένα δακτυλικά αποτυπώματα βρέθηκαν στο μαξιλάρι της Κέρτσερ.

Ο Γκέντε καταδικάζεται πρωτοδίκως σε 30 χρόνια φυλάκισης. Η ποινή του μειώνεται στο μισό στο Εφετείο.

Η Αμάντα Νοξ κρίνεται πρωτοδίκως ένοχη και καταδικάζεται σε 26 χρόνια φυλάκισης. Ο πρώην σύντροφός της, Ρ.Σολεσίτο καταδικάζεται σε 25 χρόνια φυλάκισης.

Ανεξάρτητοι ερευνητές καταθέτουν στο Εφετείο, χαρακτηρίζοντας «αναξιόπιστα» τα στοιχεία DNA που παρουσίασε η αστυνομία. Η κατάθεση αυτή αλλάζει την απόφαση του δικαστηρίου και οδηγεί στην απελευθέρωση των δύο κατηγορουμένων.

Η Αμάντα Νοξ και ο πρώην σύντροφός της έχουν δηλώσει ότι τη βραδιά του εγκλήματος βρίσκονταν στο σπίτι του Ιταλού.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Άιρτον Σένα: Τριάντα χρόνια χωρίς τον θρύλο

Έχουν περάσει τρεις δεκαετίες από τότε που ο «θεός» των γκραν πρι μετακόμισε σε άλλες πίστες, αφού φρόντισε να φτιάξει τις επίγειες...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024