Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ισραήλ κατηγορεί Ιράν για στοχοποίηση των διπλωματών του στο εξωτερικό

Ισραήλ κατηγορεί Ιράν για στοχοποίηση των διπλωματών του στο εξωτερικό

Κατηγορίες κατά του Ιράν ότι κρύβεται πίσω από βομβιστές που έβαλαν στο στόχαστρο οχήματα των ισραηλινών πρεσβειών στο εξωτερικό εκτοξεύει ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου. Οι δηλώσεις του Ισραηλινού πρωθυπουργού -που στρέφεται και κατά της Χεζμπολάχ του Λιβάνου- ακολουθούν πληροφορίες για βομβιστική επίθεση κατά οχήματος της ισραηλινής διπλωματικής αποστολής στην Ινδία και ανάλογη απόπειρα σε αυτοκίνητο της ισραηλινής πρεσβείας στη Γεωργία. «Το Ιράν είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας τρομοκρατίας στον κόσμο» λέει ο Ισραηλινός πρωθυπουργός. Αρνείται τις κατηγορίες η Τεχεράνη.

Κατηγορίες κατά του Ιράν ότι κρύβεται πίσω από βομβιστές που έβαλαν στο στόχαστρο οχήματα των ισραηλινών πρεσβειών στο εξωτερικό εκτοξεύει ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου. Οι δηλώσεις του Ισραηλινού πρωθυπουργού -που στρέφεται και κατά της Χεζμπολάχ του Λιβάνου- ακολουθούν πληροφορίες για βομβιστική επίθεση κατά οχήματος της ισραηλινής διπλωματικής αποστολής στην Ινδία και ανάλογη επίθεση σε αυτοκίνητο της ισραηλινής πρεσβείας στη Γεωργία.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός συνέδεσε τα επεισόδια με αναφορές για επιθέσεις που αποτράπηκαν τον περασμένο μήνα στην Ταϊλάνδη και το Αζερμπαϊτζάν και για τις οποίες είναι υπεύθυνοι, όπως υποστήριξε, το Ιράν και οι «προστατευόμενοί του» Λιβανέζοι αντάρτες της Χεζμπολάχ.

«Το Ιράν, το οποίο βρίσκεται πίσω απ’ αυτές τις επιθέσεις, είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας τρομοκρατίας στον κόσμο» είπε το μεσημέρι της Δευτέρας ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου απευθυνόμενος στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, Λικούντ.

Η έκρηξη που σημειώθηκε σε διπλωματικό όχημα στο Νέο Δελχί είχε ως αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό μιας 42χρονης διπλωμάτη (σύζυγο του στρατιωτικού ακολούθου της ισραηλινής πρεσβείας), η οποία διακομίστηκε στο νοσοκομείο χωρίς να κινδευνεύει η υγεία της, όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους αξιωματικός της ινδικής αστυνομίας.

Η αστυνομία της Ινδίας ανακοίνωσε ότι αναζητεί έναν άνδρα που επέβαινε σε μοτοσικλέτα, ο οποίος θεωρείται ύποπτος για την τοποθέτηση του εκρηκτικού μηχανισμού στο διπλωματικό αυτοκίνητο της πρεσβείας.

Ισραηλινοί και Γεωργιανοί αξιωματούχοι δήλωσαν επίσης πως εντοπίστηκε εκρηκτικός μηχανισμός κάτω από ένα αυτοκίνητο Ισραηλινού διπλωμάτη στην Τιφλίδα της Γεωργίας. Ο μηχανισμός απενεργοποιήθηκε πριν πυροδοτηθεί.

Η αστυνομία της Ινδίας ανακοίνωσε ότι ψάχνει για έναν άντρα που επέβαινε σε μοτοσικλέτα, ο οποίος θεωρείται ύποπτος για την τοποθέτηση του εκρηκτικού μηχανισμού στο διπλωματικό αυτοκίνητο της πρεσβείας του Ισραήλ στο Νέο Δελχί.

Το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι έχει τη δυνατότητα να εντοπίσει τους δράστες, ενώ οι επιθέσεις καταδικάστηκαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες διά στόματος της επικεφαλής διπλωματίας Χίλαρι Κλίντον, λέγοντας ότι «η μάστιγα της τρομοκρατίας αποτελεί όνειδος για τη διεθνή κοινότητα στο σύνολό της».

Από την πλευρά της η Τεχεράνη αρνείται τις κατηγορίες, κάνοντας λόγο για «ψεύδη». Ο πρεσβευτής της Ισλαμικής Δημοκρατίας στο Νέο Δελχί δήλωσε ότι «κάθε τρομοκρατική επίθεση καταδικάζεται από το Ιράν», τονίζοντας ότι οι «κατηγορίες σε βάρος της Τεχεράνης είναι ψευδείς όπως και τις προηγούμενες φορές».

Τα μέτρα ασφαλείας στις διπλωματικές αποστολές του Ισραήλ στο εξωτερικό έχουν ενισχυθεί τους τελευταίους μήνες έπειτα από προειδοποιήσεις για ενδεχόμενες επιθέσεις, δεδομένων των καταγγελιών του Ιράν ότι το Ισραήλ είναι αναμεμειγμένο σε σειρά δολοφονιών αξιωματούχων και επιστημόνων που ενέχονται στο αμφιλεγόμενο πυρηνικό πρόγραμμα της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

ΑΕΚ- Ολυμπιακός 68-100: Πέρασε στα ημιτελικά και τώρα… Final 4 (vid)

Ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε της ΑΕΚ με 100-68 και προκρίθηκε στα ημιτελικά της Basket League. Πλέον στρέφει την προσοχή του στο Final Four της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024