Παρασκευή 10 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Χαμόγελα «μοιράζουν» οι δημοσκοπήσεις στην Άνγκελα Μέρκελ

Χαμόγελα «μοιράζουν» οι δημοσκοπήσεις στην Άνγκελα Μέρκελ

Ούριος άνεμος πνέει για τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ στις δημοσκοπήσεις, καθώς μια πλειοψηφία Γερμανών θεωρεί πλέον πως η κρίση στην Ευρωζώνη μπορεί να ξεπεραστεί, βάσει δύο ερευνών που δημοσιεύονται στο περιοδικό Stern. Εάν διεξάγονταν σήμερα εκλογές στη Γερμανία η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU) και το αδελφό κόμμα της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) θα συγκέντρωναν 38%, το υψηλότερο ποσοστό τους από τον Αύγουστο του 2009 λίγο πριν την τελευταία προσφυγή στων Γερμανών στις κάλπες. Όσο για εκείνους που πιστεύουν πως η κρίση θα ξεπεραστεί, το ποσοστό τους φτάνει σήμερα το 53%.

Ούριος άνεμος πνέει για τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ στις δημοσκοπήσεις, καθώς μια πλειοψηφία Γερμανών θεωρεί πως η κρίση στην Ευρωζώνη μπορεί να ξεπεραστεί, βάσει δύο ερευνών του ινστιτούτου Forsa που δημοσιεύονται στο περιοδικό Stern.

Εάν διεξάγονταν σήμερα εκλογές στη Γερμανία η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU) και το αδελφό κόμμα της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) θα συγκέντρωναν 38%, το υψηλότερο ποσοστό τους από τον Αύγουστο του 2009 λίγο πριν την τελευταία προσφυγή στων Γερμανών στις κάλπες.

Η συγκεκριμένη έρευνα του Forsa που πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 2.500 ατόμων από τις 30 Ιανουαρίου ως τις 3 Φεβρουαρίου.

Παράλληλα, το 53% των Γερμανών είναι πλέον πεπεισμένοι πως οι χώρες της Ευρωζώνης θα καταφέρουν να επιλύσουν την κρίση, παρά την κρίσιμη κατάσταση της Ελλάδας, σύμφωνα δεύτερη δημοσκόπηση του ίδιου ινστιτούτου, που δημοσιεύεται επίσης στο Stern, και πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 1.003 ανθρώπων στις 2 Φεβρουαρίου.

Τον Οκτώβριο του 2011, το ποσοστό των αισιόδοξων ήταν μόνο 41%.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του ινστιτούτου Forsa, Μάνφρεντ Γκίλνερ, η καλή επίδοση των CDU και CSU εξηγείται από τη δημοτικότητα της Μέρκελ. «Αυτή είναι που τραβάει προς τα πάνω τα δύο συντηρητικά κόμματα» δήλωσε.

Μεταξύ των Ευρωπαίων πολιτικών στους οποίους οι Γερμανοί έχουν εμπιστοσύνη για να λύσουν την κρίση, αναφέρονται εκτός από την Μέρκελ ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ (76%), ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι (60%) και ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο (56%).

Οι Γερμανοί είναι μοιρασμένοι όσον αφορά τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί: 46% τον βρίσκουν συμπαθητικό, αλλά 49% δεν τον εκτιμούν.

Τελευταίοι στην κατάταξη αυτή είναι ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον (38% τον συμπαθούν) και ο Έλληνας πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος (37%).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Η Euroleague σχολίασε με φοβερό τρόπο τις δύο «ερυθρόλευκες» προκρίσεις σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ (vid)

Ο επίσημος λογαριασμός της Euroleague, με ένα εκπληκτικό βίντεο με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Μπαρτζώκα, «έδειξε» την αντίδραση των φίλων του Ολυμπιακού στις προκρίσεις σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 10 Μαϊου 2024