Τρίτη 21 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Σημαντική νίκη για τον Μιτ Ρόμνεϊ στη Φλόριντα

Σημαντική νίκη για τον Μιτ Ρόμνεϊ στη Φλόριντα

Ξεκάθαρη νίκη κατήγαγε στη Φλόριντα ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για το χρίσμα των προεδρικών εκλογών, Μιτ Ρόμνεϊ. Ο πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης απέσπασε το 46% των ψήφων, έναντι 32% που απέσπασε ο Νιουτ Γκίνγκριτς. Οι επόμενες μάχες θα δοθούν σε Μινεσότα και Νεβάδα.

Ξεκάθαρη νίκη κατήγαγε στη Φλόριντα ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για το χρίσμα των προεδρικών εκλογών, Μιτ Ρόμνεϊ. Ο πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης απέσπασε το 46% των ψήφων, έναντι 32% που απέσπασε ο Νιουτ Γκίνγκριτς. Οι επόμενες μάχες θα δοθούν σε Μινεσότα και Νεβάδα.

Ακολουθούν ο Ρικ Σαντόρουμ με 13% και ο Ρον Πολ με 7%.

Η νίκη του πολυεκατομμυριούχου Ρόμνεϊ δεν αποτελεί έκπληξη. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις τον έφεραν να προηγείται με διαφορά 11 έως 15 μονάδων.

Μόλις 30 λεπτά μετά το κλείσιμο της κάλπης, ο Μιτ Ρόμνεϊ μίλησε σε υποστηρικτές του, κάνοντας λόγο για μια «σπουδαία νίκη».

«Μια προκριματική αναμέτρηση δεν μας διχάζει, μας προετοιμάζει και θα νικήσουμε» τόνισε ο Μ.Ρόμνεϊ. Τον επόμενο Αύγουστο στο συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος που θα ορίσει επισήμως τον υποψήφιο για την προεδρία «το κόμμα μας θα είναι ενωμένο με ένα εισιτήριο νίκης για την Αμερική», είπε.

Στην ομιλία του, δεν στράφηκε κατά των αντιπάλων του, αλλά επιτέθηκε στον Μπαράκ Ομπάμα, λέγοντας ότι μεγαλώνει το δημόσιο έλλειμμα και πως ο ίδιος ο Ρόμνεϊ με την πείρα του στα οικονομικά και ως πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης μπορεί, χωρίς να αυξήσει του φόρους, να εξισορροπήσει τον προϋπολογισμό.

Από την πλευρά του ο Νιουτ Γκίνγκριτς, πρώην πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, επισημαίνει πως θα συνεχίσει τον αγώνα του μέχρι το συνέδριο.

«Θα συνεχίσουμε τη μάχη μας σε κάθε πολιτεία, θα νικήσουμε και θα είμαι ο εκλεγμένος υποψήφιος» είπε χαρακτηριστικά ο Γκίνγκριτς που ευελπιστεί να συσπειρώσει το συντηρητικό κομμάτι των Ρεπουμπλικάνων.

Πολλοί από τους υποστηρικτές του κρατούσαν πανό που έγραφαν «46 Πολιτείες», θέλοντας να επισημάνουν ότι η προεκλογική αναμέτρηση μόλις έχει αρχίσει και μόνο τέσσερις από τις 50 πολιτείες της Αμερικής έχουν ψηφίσει.

Η νίκη του πρώην κυβερνήτη της Μασαχουσέτης στη Φλόριντα, την τέταρτη πολυπληθέστερη πολιτεία των ΗΠΑ, είναι ιδιαιτέρως σημαντική, καθώς η Πολιτεία αυτή δίνει 50 εκλέκτορες και είναι απαραίτητη για κάθε υποψήφιο πρόεδρο.

Η νίκη έδωσε στον Μ.Ρόμνεϊ και τους 50 εκλέκτορες της Φλόριντα και νέα πνοή στην εκστρατεία του, η οποία θα συνεχιστεί με μια σειρά προκριματικών εκλογών που θα οδηγήσουν στη «Σούπερ Τρίτη» της 6ης Μαρτίου, όπου εκλογές θα διεξαχθούν σε δέκα Πολιτείες.

Την Τετάρτη ο Μιτ Ρόμνεϊ ξεκινά την Τετάρτη την προεκλογική του εκστρατεία στη Μινεσότα και τη Νεβάδα, όπου το Σάββατο πραγματοποιούνται οι επόμενες προκριματικές εκλογές. Ακολουθούν αναμετρήσεις στο Κολοράντο, τη Μινεσότα και το Μισούρι.

Ο πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης ρίχνει τώρα την προσοχή του στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, μιας και είναι ο πιθανότερος υποψήφιος που μπορεί να «κονταροχτυπήσει» τον Μπαράκ Ομπάμα.

Σε ένα δείγμα της σημασίας που έχει αποκτήσει ο Μ.Ρόμνεϊ, πηγή των ομοσπονδιακών αρχών επιβολής του νόμου, δήλωσε στο CNN ότι μέσα στις επόμενες ημέρες ο πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης θα λάβει προστασία από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Sports in

Τα νέα για Ορτέγκα και η αποθέωση του Ποντένσε

Οι εξελίξεις με τον Αργεντίνο μπακ ενόψει τελικού Conference με την Φιορεντίνα και τα αποθεωτικά σχόλια των παικτών του Ολυμπιακού για τον Ποντένσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 21 Μαϊου 2024