Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δεκάδες θάνατοι από «ελαττωματικά φάρμακα» στο Πακιστάν

Δεκάδες θάνατοι από «ελαττωματικά φάρμακα» στο Πακιστάν

Τουλάχιστον 70 ασθενείς, κατά ένα μεγάλο μέρος τους καρδιοπαθείς, πέθαναν τις τελευταίες εβδομάδες στη Λαχώρη του Πακιστάν εξαιτίας ελαττωματικών φαρμάκων παραδέχονται οι Αρχές. Ο μεγάλος αριθμός των θανάτων έρχεται μετά την επιδημία δάγκειου πυρετού που έπληξε την πόλη στο τέλος της περασμένης χρονιάς, αν και στο Πακιστάν δεν είναι ασυνήθιστη στην περίοδο των μουσώνων.

Τουλάχιστον 70 ασθενείς πέθαναν τις τελευταίες εβδομάδες στη Λαχώρη του Πακιστάν εξαιτίας ελαττωματικών φαρμάκων παραδέχονται οι Αρχές.

Από αυτούς περίπου οι μισοί πέθαναν από τις αρχές του χρόνου λόγω προβλημάτων που παρουσίασαν στην καρδιά. Συνολικά 400 άνθρωποι έχουν νοσηλευτεί με παρόμοια προβλήματα και, εκτός από τους νεκρούς, από αυτούς πάνω από 40 είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Σύμφωνα με τις Αρχές μία μεγάλη παρτίδα μολυσμένων φαρμάκων που μπορεί να επηρεάζει μέχρι και 40.000 άτομα έχει διανεμηθεί μετά τις 15 Δεκεμβρίου.

Οι ασθενείς εμφανίζουν μεγάλη μείωση του αριθμού των λευκών αιμοσφαιρίων και των αιμοπεταλίων, συμπτώματα που μοιάζουν με μορφές του δάγκειου πυρετού.

Αργότερα όμως έγινε αντιληπτό ότι ήταν καρδιοπαθείς που είχαν πάρει καρδιολογικά φάρμακα χορηγημένα δωρεάν από το Punjab Institute of Cardiology τα οποία ήταν κατασκευασμένα από μικρούς προμηθευτές. Σημειώνεται ότι σε χώρες της Ασίας δεν είναι ασυνήθιστα τα περιστατικά κυκλοφορίας πλαστών φαρμάκων.

Ο μεγάλος αριθμός των θανάτων έρχεται μετά την επιδημία δάγκειου πυρετού που έπληξε την πόλη στο τέλος της περασμένης χρονιάς, αν και στο Πακιστάν δεν είναι ασυνήθιστη στην περίοδο των μουσώνων.

Ο πανικός στην πόλη λόγω των διαδοχικών θανάτων έχει κινητοποιήσει και τις Αρχές που διερευνούν την υπόθεση, επισημαίνει το BBC.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024