Δευτέρα 20 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αποκαθίστανται οι διπλωματικές σχέσεις ΗΠΑ-Μιανμάρ μετά την απελευθέρωση των κρατουμένων

Αποκαθίστανται οι διπλωματικές σχέσεις ΗΠΑ-Μιανμάρ μετά την απελευθέρωση των κρατουμένων

Ενέργεια που ανοίγει το δρόμο για δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις είναι η απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων στη Μιανμάρ επισήμανε ο Μπαράκ Ομπάμα για να προσθέσει ότι η κυβέρνησή του πρόκειται να αναλάβει ενέργειες για την οικοδόμηση της εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο πλευρών. Η υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον, ανήγγειλε επιπλέον την ανταλλαγή διπλωματών ανάμεσα στις δύο χώρες.

Ενέργεια που ανοίγει το δρόμο για δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις είναι η απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων στη Μιανμάρ επισήμανε ο Μπαράκ Ομπάμα για να προσθέσει ότι η κυβέρνησή του πρόκειται να αναλάβει ενέργειες για την οικοδόμηση της εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο πλευρών.

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος των ΗΠΑ χαρακτηρίζει την απελευθέρωση «σημαντικό βήμα που ανοίγει το δρόμο για δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις».

Προσθέτει ότι πρέπει να γίνουν πολλά για να εκπληρωθούν οι φιλοδοξίες του λαού της χώρας όπως και ότι οι ΗΠΑ θα εξακολουθήσουν να διατηρούν την εμπλοκή τους με την απομονωμένη χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας.

Η αμερικανική κυβέρνηση πρόκειται να αναλάβει και άλλα βήματα για την «οικοδόμηση εμπιστοσύνης με την κυβέρνηση και τον λαό της Μιανμάρ» ώστε να εκμεταλλευτούν αυτήν την «ιστορική και ελπιδοφόρο ευκαιρία». Σε αυτό το μήκος κύματος, η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι οι δύο χώρες θα ανταλλάξουν και πάλι διπλωμάτες.

Οι ΗΠΑ φαίνεται ότι δεν θα άρουν, τουλάχιστον για την ώρα, τις κυρώσεις κατά της Μιανμάρ.

Την Παρασκευή η Μιανμάρ απελευθέρωσε περίπου 200 πολιτικούς κρατούμενους, ανάμεσά τους ηγετικές φυσιογνωμίες της πολιτικής ζωής και του φοιτητικού κινήματος, καθώς και δημοσιογράφους.

Πρόκειται για ένα μεγάλο βήμα στο «άνοιγμα» του δικτατορικού καθεστώτος, το μεγαλύτερο ίσως των τελευταίων 50 ετών.

Την κίνηση αυτή χαιρέτισε το κόμμα της υπερμάχου των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, βραβευμένης με Νομπέλ Ειρήνης Αούνγκ Σαν Σούου Κίι, όπως και επίσης και η Βρετανία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Sports in

Τα νέα για Ορτέγκα και η αποθέωση του Ποντένσε

Οι εξελίξεις με τον Αργεντίνο μπακ ενόψει τελικού Conference με την Φιορεντίνα και τα αποθεωτικά σχόλια των παικτών του Ολυμπιακού για τον Ποντένσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 20 Μαϊου 2024