Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Παραπομπή του Μάνινγκ σε στρατοδικείο ζητά στρατιωτικός δικαστής

Παραπομπή του Μάνινγκ σε στρατοδικείο ζητά στρατιωτικός δικαστής

Σύσταση για την  παραπομπή σε στρατοδικείο του Μπράντλεϊ Μάνινγκ που φέρεται να έδωσε στο Wikileaks χιλιάδες διπλωματικά έγγραφα έκανε στρατιωτικός δικαστής λίγες ημέρες μετά την προκαταρκτική διαδικασία που θα έκρινε την τύχη του 24χρονου αναλυτή πληροφοριών. Ο Μάνινγκ αντιμετωπίζει 22 αδικήματα μεταξύ των οποίων τη παροχή βοήθειας στο εχθρό. Τυπικά θα μπορούσε να αντιμετωπίσει την ποινή του θανάτου, αλλά η εισαγγελία αποφάσισε να ζητήσει ισόβια.

Την παραπομπή σε στρατοδικείο του Μπράντλεϊ Μάνινγκ που φέρεται να έδωσε στο Wikileaks χιλιάδες διπλωματικά έγγραφα συνιστά στρατιωτικός δικαστής.

Η πρόταση του αντισυνταγματάρχη Πολ Αλαμάνζα, που προΐστατο της προκαταρκτικής δίκης που έγινε το Δεκέμβριο, θα μεταβιβαστεί στην ιεραρχία. Την τελική απόφαση για τη διεξαγωγή της δίκης θα πάρει ο στρατηγός Λίνινγκτον, στρατιωτικός διοικητής στην περιφέρεια της Ουάσινγκτον.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, όταν ο 24χρονος Μάνινγκ υπηρετούσε στο Ιράκ ως αναλυτής πληροφοριών στις αρχές του 2010, είχε πρόσβαση σε μεγάλο όγκο απόρρητου υλικού του αμερικανικού στρατού το οποίο άφησε με πρωτοβουλία του να διαρρεύσει.

Ο αναλυτής αντέγραψε παράνομα διπλωματικά έγγραφα και άλλο υλικό που έδωσε αργότερα στο Wikileaks, την ιστοσελίδα που ίδρυσε ο Τζούλιαν Άσανζ. Οι κατήγοροι επισήμαναν ότι ο Μάνινγκ και ο Άσανζ (που βρίσκεται για άλλη υπόθεση στη Βρετανία σε κατ’οίκον περιορισμό) ήταν συνεργάτες.

Ο Μάνινγκ αντιμετωπίζει 22 αδικήματα μεταξύ των οποίων τη παροχή βοήθειας στο εχθρό. Τυπικά θα μπορούσε να αντιμετωπίσει την ποινή του θανάτου, αλλά η εισαγγελία αποφάσισε να ζητήσει ισόβια.

Στην προδικαστική διαδικασία οι εισαγγελείς και μάρτυρες ανέφεραν ότι ήταν νέος με ταραγμένη ψυχοσύνθεση που δεν θα έπρεπε να είχε σταλεί στο Ιράκ ή να του είχε επιτραπεί η πρόσβαση σε απόρρητο υλικό.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Sports in

Τι είπε ο Τσικίνιο για Κάρμο, Ιωαννίδη και τον διαιτητή του τελικού του Conference League

Ο Τσικίνιο έδωσε συνέντευξη σε Μέσο της Πορτογαλίας και μίλησε για αρκετά θέματα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024