Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Κόπηκε στα δύο το φορτηγό πλοίο Rena

Κόπηκε στα δύο το φορτηγό πλοίο Rena

Κύματα ύψους έξι μέτρων έκοψαν στα δύο το φορτηγό πλοίο Rena, το οποίο είχε προσαράξει ανοιχτά της Νέας Ζηλανδίας τον περασμένο Οκτώβριο. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά, τα περισσότερα από τα 800 εμπορευματοκιβώτια που παρέμεναν φορτωμένα στο πλοίο έχουν βυθιστεί. Οι αρμόδιες αρχές εκτιμούν ότι η διαρροή πετρελαίου θα είναι μικρότερη απ' αυτή που αρχικά προκλήθηκε, κατά την προσάραξη του πλοίου.

Κύματα ύψους έξι μέτρων έκοψαν στα δύο το φορτηγό πλοίο Rena, το οποίο είχε προσαράξει ανοιχτά της Νέας Ζηλανδίας τον περασμένο Οκτώβριο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά, τα περισσότερα από τα 800 εμπορευματοκιβώτια που παρέμεναν φορτωμένα στο πλοίο έχουν βυθιστεί. Οι αρμόδιες αρχές εκτιμούν ότι η διαρροή πετρελαίου θα είναι μικρότερη απ’ αυτή που προκλήθηκε κατά την προσάραξη του πλοίου.

Το πλοίο προσάραξε στον ύφαλο Αστρολάβος, 22 χλμ. ανοικτά της πόλης Ταουράνγκα, στην ανατολική Νέα Ζηλανδία, στις 5 Οκτωβρίου 2011.

Το πετρέλαιο που διέρρευσε στη θάλασσα μόλυνε τον κόλπο της Αφθονίας, ένα από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς στη χώρα και βιότοπο για φάλαινες, δελφίνια, πιγκουίνους και θαλασσοπούλια.

Τα ειδικά συνεργεία που έσπευσαν στην περιοχή έδωσαν για αρκετό διάστημα μάχη με το χρόνο για την απάντληση του πετρελαίου, καθώς από την αρχή ήταν ορατός ο κίνδυνος να κοπεί το πλοίο στα δύο.

Επίσης, άρχισε άμεσα η διαδικασία μεταφοράς των εμπορευματοκιβωτίων που μετέφερε το ελληνικών συμφερόντων φορτηγό πλοίο. Όπως έγινε γνωστό, δεκάδες κοντέινερ βυθίστηκαν από τη στιγμή που το πλοίο κόπηκε στη μέση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Βαριά «καμπάνα» από την UEFA στον ΠΑΟΚ!

Η UEFA έριξε βαρύ χρηματικό πρόστιμο στον ΠΑΟΚ αλλά και ποινή μετακίνησης των φιλάθλων του στο πρώτο εκτός έδρας ευρωπαϊκό παιχνίδι της νέας σεζόν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024