Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πολύνεκρη επίθεση αυτοκτονίας στη Συρία, στόχος λεωφορείο της αστυνομίας

Πολύνεκρη επίθεση αυτοκτονίας στη Συρία, στόχος λεωφορείο της αστυνομίας

Λεωφορείο της αστυνομίας είχε στόχο ισχυρή έκρηξη που συγκλόνισε την κεντρική περιοχή Μαϊντάν της Δαμασκού, από την οποία έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον δέκα άτομα. Οι συγκεχυμένες αναφορές κάνουν λόγο για επίθεση αυτοκτονίας σε διασταύρωση, με πολίτες ανάμεσα στους νεκρούς. Τα συριακά ΜΜΕ κάνουν λόγο για έκρηξη που οφείλεται σε δράση «τρομοκρατών», χωρίς ακόμη να έχουν γίνει γνωστά περισσότερα στοιχεία. Παράλληλα, ο Αραβικός Σύνδεσμος ζήτησε από τη Χαμάς (που εδρεύει στη Συρία) να ζητήσει από τη Δαμασκό να «μπει τέλος στη βία».

Λεωφορείο της αστυνομίας είχε στόχο ισχυρή έκρηξη που συγκλόνισε την κεντρική περιοχή Μαϊντάν της Δαμασκού, από την οποία έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον δέκα άτομα. Οι συγκεχυμένες αναφορές κάνουν λόγο για επίθεση αυτοκτονίας σε διασταύρωση, με πολίτες ανάμεσα στους νεκρούς.

Τα συριακά ΜΜΕ κάνουν λόγο για έκρηξη που οφείλεται σε δράση «τρομοκρατών», χωρίς ακόμη να έχουν γίνει γνωστά περισσότερα στοιχεία. Τηλεοπτικά δίκτυα δίνουν μάλιστα απολογισμό που φτάνει τους 25 νεκρούς και τους 46 τραυματίες.

Οι αναφορές είναι ακόμη συγκεχυμένες: Σύμφωνα με μαρτυρίες στην κρατική τηλεόραση της Συρίας, πρόκειται για επίθεση αυτοκτονίας σε φανάρι σε ώρα αιχμής.

Η συριακή τηλεόραση μετέδωσε πλάνα με διαμελισμένα πτώματα και κηλίδες αίματος από το σημείο της επίθεσης. Στα πλάνα διακρίνεται και το λεωφορείο που επλήγη από την επίθεση, με εμφανείς αρκετές ασπίδες των συριακών δυνάμεων καταστολής διαδηλώσεων.

Κάτοικος που επικοινώνησε τηλεφωνικά με το Reuters ανέφερε πως μετά την έκρηξη ακούγονταν αρκετά ασθενοφόρα στη γύρω περιοχή και η κινητικότητα των δυνάμεων ασφαλείας ήταν έντονη.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η παρουσία των δυνάμεων ασφαλείας πριν το περιστατικό ήταν ενισχυμένη στην περιοχή, όπως και κάθε Παρασκευή (καθώς συνήθως μετά τις προσευχές διοργανώνονται πορείες της αντιπολίτευσης).

Στις 23 Δεκεμβρίου, πολύνεκρη διπλή επίθεση αυτοκτονίας στο κέντρο της Δαμασκού είχε ερμηνευτεί από αναλυτές ως ένδειξη των νέων διαστάσεων που λαμβάνει η διαμάχη στη Συρία.

Η συριακή κυβέρνηση είχε επιρρίψει την ευθύνη για εκείνη την επίθεση σε τρομοκράτες, ενώ η αντιπολίτευση έκανε λόγο για προβοκάτσια από τις δυνάμεις του Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Σε «διαμεσολάβηση» καλεί τη Χαμάς ο Αραβικός Σύνδεσμος

Παράλληλα, ο Αραβικός Σύνδεσμος -οι επιθεωρητές του οποίου βρίσκονται ακόμη στη Συρία- ανακοίνωσε πως ζήτησε από τη Χαμάς, η οποία εδρεύει στη Συρία, να ζητήσει από τη Δαμασκό να «μπει τέλος στη βία».

Ο γενικός γραμματέας του Συνδέσμου, Ναμπίλ Ελαραμπί, συναντήθηκε την Παρασκευή στο Κάιρο με τον ηγέτη της Χαμάς Χαλέντ Μεσαάλ.

«Του έδωσε σήμερα ένα μήνυμα προς τις συριακές Αρχές πως είναι απαραίτητο να εργαστεί με διαφάνεια και αξιοπιστία ώστε να σταματήσει η βία στη Συρία» δήλωσε ο Ελαραμπί μιλώντας στους δημοσιογράφους.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024