Τετάρτη 08 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Δεύτερο mea culpa του Γερμανού προέδρου για το «σκανδαλώδες» δάνειο

Δεύτερο mea culpa του Γερμανού προέδρου για το «σκανδαλώδες» δάνειο

Σε δεύτερη, αμιγώς τηλεοπτική αυτή τη φορά, «ομολογία λάθους» προχώρησε ο Γερμανός πρόεδρος Κρίστιαν Βουλφ στην υπόθεση που έχει προκύψει για το αμφιλεγόμενο στεγαστικό του δάνειο -και τους μετέπειρα χειρισμούς του- απορρίπτοντας παράλληλα το ενδεχόμενο να παραιτηθεί από το ύπατο αξίωμα. Το λάθος που παραδέχτηκε ο Βουλφ σε συνέντευξή του στα δύο μεγάλα γερμανικά τηλεοπτικά δίκτυα αφορά τηλεφώνημά του στον διευθυντή της τάμπλοϊντ εφημερίδας Bild, το οποίο είχε ερμηνευτεί ως εκφοβισμός για να «θαφτεί» η υπόθεση.

Σε δεύτερη, αμιγώς τηλεοπτική αυτή τη φορά, «ομολογία λάθους» προχώρησε ο Γερμανός πρόεδρος Κρίστιαν Βουλφ στην υπόθεση που έχει προκύψει για το αμφιλεγόμενο στεγαστικό του δάνειο -και τους μετέπειρα χειρισμούς του- απορρίπτοντας παράλληλα το ενδεχόμενο να παραιτηθεί από το ύπατο αξίωμα.

Το λάθος που παραδέχτηκε ο Βουλφ σε συνέντευξή του στα δύο μεγάλα γερμανικά τηλεοπτικά δίκτυα αφορά τηλεφώνημά του στον διευθυντή της τάμπλοϊντ εφημερίδας Bild, το οποίο είχε ερμηνευτεί ως εκφοβισμός για να «θαφτεί» η υπόθεση.

Το επίμαχο δάνειο είχε δοθεί από τον επιχειρηματία Ε.Γκέρκενς την περίοδο που ο Βουλφ ήταν πρωθυπουργός της Κάτω Σαξονίας. Στο τέλος του Δεκεμβρίου, ο Γερμανός πρόεδρος είχε αναγνωρίσει σε μαγνητοσκοπημένο διάγγελμά του πως ήταν «λάθος του που δεν είχε απαντήσει με σαφήνεια» σε ερώτηση για τις σχέσεις του με την οικογένεια Γκέρκενς.

Ο γερμανός πρόεδρος Κρίστιαν Βουλφ δήλωσε στη συνέντευξή του την Τετάρτη στο ARD και στο ZDF πως δεν σκοπεύει να παραιτηθεί παρά τις εντεινόμενες επικρίσεις που δέχεται.

«Εκτελώ με χαρά τα καθήκοντά μου» δήλωσε, τονίζοντας πως εξελέγη για πενταετή θητεία και πως δεν πρέπει να θεωρείται «πρόεδρος με αναστολή».

Ωστόσο ο Βουλφ παραδέχθηκε ότι η κίνησή του να αφήσει τηλεφωνικό μήνυμα στον Κάι Ντίκμαν, τον διευθυντή της Bild, για να μην δημοσιοποιήσει την υπόθεση ήταν ένα «σοβαρό λάθος».

Στην τηλεοπτική του συνέντευξη ο γερμανός πρόεδρος επεσήμανε ότι έχει ζητήσει συγγνώμη από τον Ντίκμαν.

Ανέφερε επιπλέον την ελπίδα του πως θα γίνουν κατανοητά τα προσωπικά κίνητρά του και η ανησυχία του ότι η αποκάλυψη αυτής της υπόθεσης θα πλήγωνε την οικογένειά του, υπογραμμίζοντας πως ήθελε να προστατεύσει τους οικείους του κυρίως εξαιτίας «όσων διαδίδονταν στο Διαδίκτυο σχετικά με τη σύζυγό μου».

Στη συνέντευξη αρνήθηκε επίσης πως δεύτερο δάνειο που έλαβε από μία κρατική τράπεζα ήταν χαμηλότοκο, επισημαίνοντας ότι πλήρωσε «το κανονικό ποσό» για ένα δάνειο με κυμαινόμενο επιτόκιο.

Η υπόθεση έχει γίνει «πονοκέφαλος» και για την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, προσωπική επιλογή της οποίας ήταν ο Βουλφ. Η Μέρκελ επανέλαβε την Τετάρτη την υποστήριξή της στο πρόσωπο του Γερμανού προέρδου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γερμανικό

Sports in

Ο Ολυμπιακός με 2 νίκες, αλλάζει το ελληνικό ποδόσφαιρο!

Πόσο θα αλλάξουν οι συνθήκες για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη, εάν ο Ολυμπιακός κάνει το «2 στα 2» στο Conference League;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 08 Μαϊου 2024