Τρίτη 14 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Επιτυχής η επέμβαση στην πρόεδρο της Αργεντινής για καρκίνο του θυρεοειδή

Επιτυχής η επέμβαση στην πρόεδρο της Αργεντινής για καρκίνο του θυρεοειδή

Επιτυχής ήταν η επέμβαση για καρκίνο του θυρεοειδή, στην οποία υποβλήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης η πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντες, ανακοίνωσε η προεδρία. Εκατοντάδες υποστηρικτές της συγκεντρώθηκαν και παραμένουν έξω από το νοσοκομείο στην πόλη Πιλάρ, στα περίχωρα του Μπουένος Άιρες, κρατώντας φωτογραφίες της και πλακάτ που γράφουν «Δύναμη Κριστίνα». Εκατοντάδες υποστηρικτές της συγκεντρώθηκαν και παραμένουν έξω από το νοσοκομείο στην πόλη Πιλάρ, στα περίχωρα του Μπουένος Άιρες, κρατώντας φωτογραφίες της και πλακάτ που γράφουν «Δύναμη Κριστίνα».

Επιτυχής ήταν η επέμβαση για καρκίνο του θυρεοειδή, στην οποία υποβλήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης η πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντες, ανακοίνωσε η προεδρία. Εκατοντάδες υποστηρικτές της συγκεντρώθηκαν και παραμένουν έξω από το νοσοκομείο στην πόλη Πιλάρ, στα περίχωρα του Μπουένος Άιρες, κρατώντας φωτογραφίες της και πλακάτ που γράφουν «Δύναμη Κριστίνα».

«Η επέμβαση ολοκληρώθηκε χωρίς επιπλοκές» είπε ο εκπρόσωπος της προεδρίας και διευκρίνισε ότι η Φερνάντες θα νοσηλευτεί για τρεις ημέρες. Νωρίτερα ο τηλεοπτικός σταθμός Cronica μετέδωσε ότι «η επέμβαση της Κριστίνα ήταν επιτυχής».

Η 58χρονη Κριστίνα Φερνάντες διαγνώστηκε με καρκίνο του θυρεοειδούς λίγο μετά την έναρξη της δεύτερης θητείας στην προεδρία έπειτα από μία θριαμβευτική εκλογική νίκη. Οι θεράποντες ιατροί της εξαιρετικά δημοφιλούς προέδρου εκτιμούν ότι έχει πάνω από 90% πιθανότητες αποθεραπείας.

Ο καρκίνος διαγνώστηκε σε εξετάσεις ρουτίνας και σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της προεδρίας δεν έχει εντοπιστεί μετάσταση.

Η διάγνωση προκάλεσε ένα κύμα συμπάθειας στη χώρα όπου η Εύα Περόν -σύζυγος του Χουάν Περόν, η γνωστή Εβίτα- εξακολουθεί να αποτελεί αντικείμενο λατρείας μεγάλου μέρους του πληθυσμού δεκαετίες μετά το θάνατό της από καρκίνο σε ηλικία 33 ετών.

Όπως και η Περόν, η Φερνάντες είναι ιδιαίτερα δημοφιλής για τις προσπάθειές της να βοηθήσει όσους πλήττει η ανέχεια στην Αργεντινή.

Κρατώντας πλακάτ που έγραφαν «Δύναμη Κριστίνα», πολλοί υποστηρικτές της προέδρου -που τη στήριξαν μετά το θάνατο, το 2010, του συζύγου και προκατόχου της Νέστορ Κίρσνερ-συγκεντρώθηκαν έξω από το νοσοκομείο στην πόλη Πιλάρ, περίπου 45 χλμ βόρεια του Μπουένος Άιρες.

«Αρχίσαμε μια δέηση χθες με την ελπίδα ότι όλα θα πάνε καλά. Υποστηρίζουμε την πρόεδρό μας. Την υποστηρίζουμε» δήλωσε μια 50χρονη γυναίκα που βρισκόταν εκεί.

Ο αντιπρόεδρος Αμάντο Μπουδού θα αντικαταστήσει την Κριστίνα Φερνάντες στην διάρκεια της 20ήμερης αδείας της από την άσκηση των καθηκόντων της.

Είναι μια από τους αρκετούς ηγέτες χωρών της Λατινικής Αμερικής που έχουν προσβληθεί από καρκίνο -ανάμεσά τους ο Ούγκο Τσάβες, πρόεδρος της Βενεζουέλας, ο Φερνάνδο Λούγο, πρόεδρος της Παραγουάης, ο Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας.

Αφότου έγινε γνωστό πως η Κριστίνα Φερνάντες πάσχει από καρκίνο, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας -καρκινοπαθής και ο ίδιος- ξεσήκωσε σάλο, αναρωτώμενος «μήπως οι ΗΠΑ έχουν αναπτύξει μυστική τεχνολογία που προκαλεί καρκίνο στους αριστερούς ηγέτες της Λατινικής Αμερικής».

Οι ΗΠΑ χαρακτήρισαν φρικτές και καταδικαστέες τις δηλώσεις Τσάβες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Sports in

Η Οκλαχόμα άλωσε το Ντάλας για το 2-2 – Μία νίκη από τους τελικούς οι Σέλτικς

Δείτε τη δράση από τα δύο παιχνίδια της βραδιάς στο NBA

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 14 Μαϊου 2024