Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Νέα διαδήλωση Κούρδων μετά το θάνατο δύο ενόπλων από την αστυνομία

Νέα διαδήλωση Κούρδων μετά το θάνατο δύο ενόπλων από την αστυνομία

Εκατοντάδες Κούρδοι κατέβηκαν στους δρόμους μετά το θάνατο δύο Κούρδων ανταρτών που σκοτώθηκαν το Σάββατο στο Ντιγιάρμπακιρ σε ανταλλαγές πυρών που σημειώθηκαν στη διάρκεια μιας επέμβασης των δυνάμεων της τάξης. Η ένταση στην ευρύτερη περιοχή είναι πολύ μεγάλη μετά το θάνατο το βράδυ της Τετάρτης σε αεροπορική επιδρομή 35 Κούρδων τους οποίους ο στρατός εξέλαβε ως Κούρδους αντάρτες στα τουρκοϊρακινά σύνορα.

Εκατοντάδες Κούρδοι κατέβηκαν στους δρόμους μετά το θάνατο δύο Κούρδων ανταρτών που σκοτώθηκαν το Σάββατο στο Ντιγιάρμπακιρ σε ανταλλαγές πυρών που σημειώθηκαν στη διάρκεια μιας επέμβασης των δυνάμεων της τάξης.

Σύμφωνα με την αστυνομία, την οποία επικαλείται η τηλεόραση, οι δύο αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) αρνήθηκαν να παραδοθούν και εκτόξευσαν χειροβομβίδες εναντίον της αστυνομίας η οποία είχε επιτεθεί στον κρυψώνα τους.

Δύο αντάρτες σκοτώθηκαν όταν προσπάθησαν να βγουν από το κτίριο. Κατασχέθηκαν δύο τουφέκια και τρεις χειροβομβίδες, σύμφωνα με αστυνομικό της περιοχής.

Το μεσημέρι εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν. Πέταξαν πέτρες κατά της αστυνομίας που απάντησε με αντλίες νερού και δακρυγόνα.

Δέκα άνθρωποι συνελήφθησαν, σύμφωνα με μάρτυρες, ενώ, όπως μεταδίδει το AFP, η αστυνομία απαγόρευσε στον ανταποκριτή του να μιλήσει στους διαδηλωτές.

Η ένταση στην ευρύτερη περιοχή είναι πολύ μεγάλη μετά το θάνατο το βράδυ της Τετάρτης σε αεροπορική επιδρομή 35 Κούρδων τους οποίους ο στρατός εξέλαβε ως Κούρδους αντάρτες στα τουρκοϊρακινά σύνορα. Όλοι σχεδόν ήταν κάτω των 30 ετών και πολλοί ήταν μέλη της ίδιας οικογένειας.

Ο στρατός παραδέχτηκε το λάθος που έγινε κατά την επίθεση (μίλησε πάντως για λαθρέμπορούς που περνούσαν παράνομα τα σύνορα), πολλοί Κούρδοι βγήκαν την Πέμπτη στους δρόμους στο Ντιγιάρμπακιρ και άλλες πόλεις ενώ διαδήλωση και επεισόδια έγιναν και στην Κωνσταντινούπολη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Κοντά στο sold out η Φιορεντίνα για τον τελικό – Πόσα εισιτήρια απομένουν

Πολύ κοντά στο να εξαντλήσουν τα διαθέσιμα εισιτήρια για τον τελικό του Europa Conference League είναι οι οπαδοί της Φιορεντίνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024