Δευτέρα 20 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Χριστουγεννιάτικη επίσκεψη-αστραπή στο Αφγανιστάν για τον Βρετανό πρωθυπουργό

Χριστουγεννιάτικη επίσκεψη-αστραπή στο Αφγανιστάν για τον Βρετανό πρωθυπουργό

Στο Αφγανιστάν έφτασε αιφνιδιαστικά νωρίς το απόγευμα της Τρίτης ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, προκειμένου να ευχηθεί στους στρατιώτες και τα στελέχη των ΕΔ που υπηρετούν στη χώρα. Στόχος του πρωθυπουργού ήταν να μεταβεί στην επαρχία Χελμάντ, ωστόσο, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών ο Κάμερον επισκέφθηκε την αεροπορική βάση της Κανταχάρ, όπου υπηρετούν 500 Βρετανοί.

Στο Αφγανιστάν έφτασε αιφνιδιαστικά νωρίς το απόγευμα της Τρίτης ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, προκειμένου να ευχηθεί στους στρατιώτες και τα στελέχη των ΕΔ που υπηρετούν στη χώρα.

Όπως μετέδωσε το Skynews, στόχος του πρωθυπουργού ήταν να μεταβεί στην επαρχία Χελμάντ, ωστόσο, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών ο Κάμερον επισκέφθηκε την αεροπορική βάση της Κανταχάρ, όπου υπηρετούν 500 Βρετανοί.

Πρόκειται για την τέταρτη επίσκεψη του Κάμερον στο Αφγανιστάν από τότε που ανέλαβε την πρωθυπουργία της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι η εντολή του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν λήγει το 2014. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει ξεκαθαρίσει ότι μέχρι το 2014 όλοι οι Βρετανοί στρατιώτες θα έχουν επιστρέψει.

Πριν από έναν ακριβώς χρόνο ο Κάμερον -πάλι από το Αφγανιστάν- είχε εκφράσει την ελπίδα ότι μέρος των βρετανικών δυνάμεων θα αποσύρονταν από τν ασιατική χώρα εντός του 2011, πράγμα που τελικά δεν συνέβη.

Τον Ιούλιο δεσμεύθηκε ότι περίπου 500 στρατιώτες θα επιστρέψουν εντός του 2012, ώστε ο συνολικός αριθμός των στελεχών των βρετανικών ΕΔ στο Αφγανιστάν να διαμορφωθεί στις 9.000.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, έχει ξεκαθαρίσει ότι τα σχέδια απόσυρσης έχουν άμεση σχέση με την κατάσταση στη χώρα και την «πρόοδο που σημειώνεται».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Τα νέα για Ορτέγκα και η αποθέωση του Ποντένσε

Οι εξελίξεις με τον Αργεντίνο μπακ ενόψει τελικού Conference με την Φιορεντίνα και τα αποθεωτικά σχόλια των παικτών του Ολυμπιακού για τον Ποντένσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 20 Μαϊου 2024