Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Διετής ποινή φυλάκισης με αναστολή στον Ζακ Σιράκ που κρίθηκε ένοχος για διαφθορά

Διετής ποινή φυλάκισης με αναστολή στον Ζακ Σιράκ που κρίθηκε ένοχος για διαφθορά

Ένοχο έκρινε γαλλικό δικαστήριο τον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας, Ζακ Σιράκ, ο οποίος αντιμετώπιζε κατηγορίες για υπεξαίρεση δημόσιου χρήματος. Το δικαστήριο αποφάσισε διετή ποινή φυλάκισης με αναστολή για τον 79χρονο Σιράκ, ο οποίος δεν βρισκόταν στο δικαστήριο για να ακούσει την ετυμηγορία, επικαλούμενος λόγους υγείας. Η εισαγγελία του Παρισιού είχε, πάντως, ζητήσει την απαλλαγή του.

Ένοχο έκρινε γαλλικό δικαστήριο τον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας, Ζακ Σιράκ, ο οποίος αντιμετώπιζε κατηγορίες για υπεξαίρεση δημόσιου χρήματος.

Το δικαστήριο αποφάσισε διετή ποινή φυλάκισης με αναστολή για τον 79χρονο Σιράκ.

Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας δεν βρισκόταν στο δικαστήριο για να ακούσει την ετυμηγορία, επικαλούμενος λόγους υγείας.

Η εισαγγελία του Παρισιού είχε, πάντως, ζητήσει την απαλλαγή του Ζακ Σιράκ από τις κατηγορίες, όπως επίσης και άλλων εννέα ατόμων που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, ο πρώτος που βρέθηκε ενώπιον δικαστηρίου από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, αντιμετώπιζε κατηγορίες για υπεξαίρεση δημοσίου χρήματος για τη χρηματοδότηση του πολιτικού κόμματός του μέσω πλασματικών θέσεων εργασίας, όταν ήταν δήμαρχος του Παρισιού μεταξύ 1977 και 1995.

Η υπόθεση των πλασματικών θέσεων εργασίας έχει δύο πτυχές: η μία αφορά στη δημαρχία των Παρισίων και 21 πλασματικούς υπαλλήλους, ενώ η δεύτερη τη Ναντέρ (κοντά στο Παρίσι) και αφορά επτά θέσεις υπαλλήλων που κατείχαν μόνιμα στελέχη του κόμματος RPR του Σιράκ και προδρόμου του σημερινού κόμματος UMP του Νικολά Σαρκοζί.

Για τη δεύτερη πτυχή του κατηγορητηρίου είχε κριθεί ένοχος και είχε καταδικαστεί το 2004 ο πρώην πρωθυπουργός και νυν υπουργός Εξωτερικών, Αλαίν Ζιπέ, ενώ ο Σιράκ τότε καλυπτόταν από την προεδρική ασυλία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς

LIVE: Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς για τη φάση των «64» του τουρνουά της Μαδρίτης. Τηλεοπτικά από COSMOTE SPORT 6 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024