Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ρατσιστική επίθεση με δύο Αφρικανούς μικροπωλητές νεκρούς στη Φλωρεντία

Ρατσιστική επίθεση με δύο Αφρικανούς μικροπωλητές νεκρούς στη Φλωρεντία

Δύο μικροπωλητές από τη Σενεγάλη σκότωσε 50χρονος στη Φλωρεντία, τους οποίους πυροβόλησε με περίστροφο σε κεντρική πλατεία της πόλης πριν βάλει μόνος του τέλος στη ζωή του μπροστά στα έκπληκτα μάτια των περαστικών. Το περιστατικό εξόργισε την αφρικανική κοινότητα στην πόλη, μέλη της οποίας βγήκαν αγανακτισμένα στους δρόμους πριν μάθουν ότι ο δράστης αυτοκτόνησε.

Δύο μικροπωλητές από τη Σενεγάλη σκότωσε 50χρονος στη Φλωρεντία, τους οποίους πυροβόλησε με περίστροφο σε κεντρική πλατεία της πόλης πριν βάλει μόνος του τέλος στη ζωή του μπροστά στα έκπληκτα μάτια των περαστικών. Στην επίθεση τραυματίστηκαν επίσης άλλοι τρεις μικροπωλητές.

Το περιστατικό εξόργισε την αφρικανική κοινότητα στην πόλη, μέλη της οποίας βγήκαν αγανακτισμένα στους δρόμους πριν μάθουν ότι ο δράστης αυτοκτόνησε.

Η ιταλική αστυνομία χαρακτηρίζει τον δράστη ακροδεξιό εξτρεμιστή, ενώ ο Ιταλός πρόεδρος Τζόρτζιο Ναπολιτάνο καταδίκασε έντονα το περιστατικό κάνοντας λόγο για «βάρβαρη πράξη ρατσιστικής βίας και ξενοφοβίας».

Ο δράστης, ο 50χρονος Τζιανλούκα Κασέρι, έφτασε με το βαν του στην πλατεία Δαλματίας στη Φλωρεντία, κατέβηκε με ένα Μάγκνουμ 0,357 και άρχισε να πυροβολεί σε πλήθος Αφρικανών μικροπωλητών, σκοτώνοντας δύο από αυτούς.

Έπειτα, μπήκε στο βαν και οδήγησε μέχρι την αγορά στο Σαν Λορέντζο, όπου άρχισε ξανά να πυροβολεί. Στην αγορά τραυματίστηκαν άλλοι δύο μικροπωλητές.

Μετά τη δεύτερη επίθεση, ο Τζ.Κασέρι διέφυγε σε κοντινό πάρκινγκ, μπήκε στο όχημά του και αυτοκτόνησε.

Ένταση στους δρόμους της πόλης

Η αιματηρή επίθεση έβγαλε στους δρόμους της Φλωρεντίας δεκάδες εξοργισμένους μετανάστες από την Αφρική, που πραγματοποίησαν πορεία μέχρι το δημαρχείο -ρίχνοντας μάλιστα παρκαρισμένα μηχανάκια ή κλωτσώντας σκουπιδοτενεκέδες- για να ζητήσουν να αποδοθεί άμεσα δικαιοσύνη.

Τότε έγινε γνωστό πως ο δράστης έβαλε τέλος στη ζωή του.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των αρχών, ο 50χρονος σχετίσει με την ακροδεξιά ομάδα Casa Pound -το οποίο γρήγορα έσπευσε να αποστασιοποιηθεί, καταδικάζοντας το περιστατικό.

Ο Fάμπιο Μπαρσάντι, μέλος της ομάδας, χαρακτήρισε τον Τζ.Κασέρι «μοναχικό» και «άνθρωπο που ζούσε στο δικό του κόσμο, αλλά όχι τρελό». Ο δράστης είχε γράψει ένα ιστορικό μυθιστόρημα με τίτλο «Το κλειδί για το χάος» και ήταν εκδότης ενός μικρού περιοδικού για τους φαν του Τόλκιν (του συγγραφέα του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών»).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Πόσα χρήματα έχει κερδίσει μέχρι στιγμής ο Ολυμπιακός από την ασύλληπτη ευρωπαϊκή του πορεία

Αυτά είναι τα συνολικά έσοδα του Ολυμπιακού φέτος από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024