Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«Αναγνώριση του αγώνα των γυναικών» το Νόμπελ Ειρήνης, είπαν στην απονομή οι νικήτριες

«Αναγνώριση του αγώνα των γυναικών» το Νόμπελ Ειρήνης, είπαν στην απονομή οι νικήτριες

Στις τρεις γυναίκες, την πρόεδρο της Λιβερίας, Έλεν Τζόνσον Σέρλιφ, και στις ακτιβίστριες Λέιμα Γκμπόουι, επίσης από τη Λιβερία, και Ταουακούλ Κάρμαν, από την Υεμένη, απονεμήθηκε το Νόμπελ Ειρήνης σε τελετή στο Όσλο. «Το βραβείο αποτελεί αναγνώριση και τιμή για τους αγώνες των απλών γυναικών σε κάθε ταραγμένη γωνιά του κόσμου» δήλωσε η ακτιβίστρια Λ.Γκμπόουι.

Στις τρεις γυναίκες, την πρόεδρο της Λιβερίας, Έλεν Τζόνσον Σέρλιφ, και στις ακτιβίστριες Λέιμα Γκμπόουι, επίσης από τη Λιβερία, και Ταουακούλ Κάρμαν, από την Υεμένη, απονεμήθηκε το Νόμπελ Ειρήνης σε τελετή στο Όσλο.

Ο πρόεδρος της Νορβηγικής Επιτροπής Νόμπελ, Θόρμπγιερν Γιάγκλαντ, «για τον μη-βίαιο αγώνα τους για την ασφάλεια των γυναικών και για τα δικαιώματα των γυναικών να συμμετέχουν πλήρως στις προσπάθειες οικοδόμησης της ειρήνης».

Η πρόεδρος της Λιβερίας δήλωσε ότι είναι τιμή της να ακολουθεί τα βήματα των Αφρικανών που έχουν κερδίσει το βραβείο πριν από αυτή, όπως ο Ντέσμοντ Τούτου και ο Κόφι Ανάν.

Εξέφρασε τη λύπη της για το λαό της Νορβηγίας, όπου 77 άτομα έχασαν τη ζωή τους στις 22 Ιουλίου από τη δολοφονική μανία του Άντερς Μπρέρινγκ Μπρέιβικ.

«Πιστεύω ότι το βραβείο αυτής της χρονιάς όχι μόνο αναγνωρίζει τον αγώνα μας στη Λιβερία και την Υεμένη» είπε η Λέιμα Γκμπόουι, «αλλά αποτελεί αναγνώριση και τιμή των αγώνων των απλών γυναικών στην Αίγυπτο, τη Δημοκρατία του Κονγκό, την Ακτή του Ελεφαντοστού, την Τυνησία, την Παλαιστίνη και το Ισραήλ και σε κάθε ταραγμένη γωνιά του κόσμου».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Ντέρμπι «αιωνίων» με στόχο την Ευρώπη

Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός κοντράρονται στην τελευταία αγωνιστική των play off, με φόντο την τρίτη θέση και την έξοδο στην Ευρώπη, λίγες μέρες πριν τους δύο τελικούς που έχουν…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024