Παρασκευή 17 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Την ευθύνη στον Ντ.Μεντβέντεφ σκέφτεται να ρίξει ο Βλ.Πούτιν για το «χαστούκι» στις εκλογές

Την ευθύνη στον Ντ.Μεντβέντεφ σκέφτεται να ρίξει ο Βλ.Πούτιν για το «χαστούκι» στις εκλογές

Κλείνοντας τα αυτιά στις φωνές των διαδηλωτών που ζητούν μια «Ρωσία χωρίς τον Πούτιν», ο Ρώσος πρωθυπουργός -κατά τους αναλυτές- δεν αποκλείεται να ρίξει την ευθύνη για το«χαστούκι» που δέχθηκε το κόμμα της Ενωμένης Ρωσίας στις βουλευτικές εκλογές στον πρόεδρο της χώρας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ. Ωστόσο, αυτό δεν αρκεί. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα κληθεί να βρει τρόπους να αυξήσει τη δημοτικότητά του και αυτό θα το κάνει μάλλον με παροχές.

Κλείνοντας τα αυτιά στις φωνές των διαδηλωτών που ζητούν μια «Ρωσία χωρίς τον Πούτιν», ο Ρώσος πρωθυπουργός -κατά τους αναλυτές- δεν αποκλείεται να ρίξει την ευθύνη για το«χαστούκι» που δέχθηκε το κόμμα της Ενωμένης Ρωσίας στις βουλευτικές εκλογές στον πρόεδρο της χώρας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Πολιτικοί αναλυτές και οικονομολόγοι εκτιμούν ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν μπορεί να εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι το κόμμα του έλαβε τόσο χαμηλά ποσοστά επί προεδρίας Μεντβέντεφ και να κατηγορήσει για το φιάσκο τον Ρώσο πρόεδρο.

Δεν αποκλείεται, μάλιστα, να μην αναθέσει την πρωθυπουργία στον Μεντβέντεφ μετά τις προεδρικές εκλογές -όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί- αλλά στον πρώην υπουργό Οικονομικών, Αλεξέι Κούντριν.

Άλλοι αναλυτές εκτιμούν ότι ο Βλ.Πούτιν ναι μεν θα τηρήσει την υπόσχεσή του να διορίσει τον Μεντβέντεφ πρωθυπουργό, αλλά η θητεία του δεύτερου δεν πρόκειται να διαρκέσει πολύ.

Μία εκ των αναλυτών, η Λίλιτ Γκεβόργκιαν, που ζει στο Λονδίνο, δήλωσε ότι ο Μεντβέντεφ έχασε το πολιτικό του «ανάστημα», όταν δέχθηκε να μην κατέβει υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές, αφήνοντας τον Βλ.Πούτιν να διεκδικήσει άλλη μια θητεία στο Κρεμλίνο.

Το μήνυμα, βέβαια, που στέλνουν οι πολίτες -και φάνηκε και στις διαδηλώσεις της Δευτέρας- είναι ξεκάθαρο: το πρόβλημα είναι ο ίδιος ο Πούτιν και όλα αυτά που αντιπροσωπεύει.

Ο Ρώσος πρωθυπουργός καλείται, τώρα, να βρει τρόπους να ενισχύσει τη δημοτικότητά του. Μία από τις κινήσεις που εξετάζει είναι να προχωρήσει σε αύξηση των δαπανών και σε παροχές (όπως η πρόσφατη αύξηση σε μισθούς στρατιωτικών και σε συντάξεις).

Πολλοί αναλυτές και οικονομολόγοι εκτιμούν ότι η αύξηση των δαπανών και οι επιπλέον παροχές θα προκαλέσουν ακόμα πιο έντονα προβλήματα στην ρωσική οικονομία.

Η πτώση της δημοτικότητας του Πούτιν και η μείωση του ποσοστού της Ενωμένης Ρωσίας στις εκλογές οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην πτώση του βιοτικού επιπέδου πολλών Ρώσων πολιτών τον τελευταίο χρόνο.

«Πολλοί Ρώσοι ψήφισαν εναντίον του συστήματος, του ελέγχου και της διαφθοράς» σχολίασε ο
Στάνισλαβ Κουσέρ, δημοσιογράφος ραδιοφωνικού σταθμού.

«Ο Πούτιν έχει μια δύσκολη επιλογή. Για να επιβιώσει πολιτικά πρέπει να αλλάξει πολλά, αλλά αυτό μπορεί να το κάνει μόνο εάν πάει κόντρα στο σύστημα που ο ίδιος έχει δημιουργήσει» προσθέτει.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Επίσημο: Τέλος από τον Παναθηναϊκό ο Φατίχ Τερίμ

Παρελθόν και επίσημα από τον Παναθηναϊκό αποτελεί ο Φατίχ Τερίμ με τους πράσινους να ανακοινώνουν την αποχώρηση του Τούρκου τεχνικού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 17 Μαϊου 2024