Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
H Πορτογαλία ενέκρινε σκληρό πακέτο λιτότητας με τον προϋπολογισμό του 2012

H Πορτογαλία ενέκρινε σκληρό πακέτο λιτότητας με τον προϋπολογισμό του 2012

Το πορτογαλικό κοινοβούλιο ενέκρινε κατά πλειοψηφία την Τετάρτη το σκληρότερο πακέτο λιτότητας των τελευταίων 30 ετών, στο πλαίσιο του προϋπολογισμού του 2012. Η κυβέρνηση υποστήριξε ότι τα μέτρα, στα οποία περιλαμβάνονται νέοι φόροι και περικοπή μισθών και κοινωνικών παροχών, είναι αναγκαία προκειμένου «να αποκατασταθεί η αξιοπιστία της χώρας απέναντι στους εταίρους της και τις αγορές». Η αντιπολίτευση επιτέθηκε στην κυβέρνηση, τονίζοντας ότι με τα μέτρα αυτά η χώρα βυθίζεται στην ύφεση.

Το πορτογαλικό κοινοβούλιο ενέκρινε το σκληρότερο πακέτο λιτότητας των τελευταίων 30 ετών, στο πλαίσιο του προϋπολογισμού του 2012, που συζητήθηκε σε δεύτερη ανάγνωση και ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία την Τετάρτη.

Τα μέτρα περιλαμβάνουν νέους φόρους και περικοπή μισθών, επιδομάτων και άλλων κοινωνικών παροχών. Ο προϋπολογισμός της Πορτογαλίας καταρτίστηκε βάσει των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει στο πλαίσιο του πακέτου στήριξης ύψους 78 δισ. ευρώ που λαμβάνει από την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ.

Η κυβέρνηση υποστήριξε ότι τα μέτρα είναι αναγκαία προκειμένου «να αποκατασταθεί η αξιοπιστία της χώρας απέναντι στους εταίρους της και τις αγορές». Ωστόσο, η αντιπολίτευση επιτέθηκε στην κυβέρνηση, τονίζοντας ότι με τα μέτρα αυτά η χώρα βυθίζεται στην ύφεση και ζήτησε μέτρα υπέρ της ανάπτυξης.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών της χώρας Βίτορ Γκάσπαρ, η εφάπαξ φορολόγηση κατά 50% του 13ου μισθού και η μεταφορά των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων των τραπεζών στην κεντρική κυβέρνηση θα εξασφαλίσει την επίτευξη του στόχου για έλλειμμα 5,9%, όπως ορίζεται στον προϋπολογισμό του τρέχοντος έτους.

Τα μέτρα αναμένεται να βαθύνουν την ύφεση στην Πορτογαλία και να αυξήσουν το ποσοστό ανεργίας, που φέτος βρίσκεται στο 12,9%.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Βόμβα από Βόλο και Μπέο: «Ο Καρυπίδης πήρε τηλέφωνο τον Μπερτόγλιο, η δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο»!

Με ανακοίνωση του ο Βόλος κατήγγειλε παρέμβαση του ιδιοκτήτη του Άρη Θόδωρου Καρυπίδη επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τον Μπερτόγλιο και τονίζοντας πως «το περιεχόμενο της συζήτησης και η αιτία του τηλεφωνήματος προφανώς και είναι γνωστό σε όλους»!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024