Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ο Πάπας ταξιδεύει στο Μπενίν, την «πατρίδα του βουντού»

Ο Πάπας ταξιδεύει στο Μπενίν, την «πατρίδα του βουντού»

Ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣτ' ταξιδεύει στο Μπενίν, που θεωρείται ευρέως ως η «πατρίδα» του βουντού, κατά τη δεύτερη επίσκεψή του ως ποντίφικας στην Αφρική, η οποία διαθέτει τον ταχύτερα αυξανόμενο πληθυσμό Ρωμαιοκαθολικών. Δεκάδες χιλιάδες πιστοί αναμένεται να καταφθάσουν από γειτονικές χώρες για να δουν τον Πάπα. Φθάνοντας για πρώτη φορά στην Αφρική το 2009, ο ποντίφικας ξεσήκωσε παγκόσμια κατακραυγή, λέγοντας ότι το προφυλακτικό επιδεινώνει την εξάπλωση του HIV στην ήπειρο που δέχεται το σφοδρότερο χτύπημα από την ασθένεια του AIDS.

Ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣτ’ ταξιδεύει στο Μπενίν, που θεωρείται ευρέως ως η «πατρίδα» του βουντού, κατά τη δεύτερη επίσκεψή του στην Αφρική, η οποία διαθέτει τον ταχύτερα αυξανόμενο πληθυσμό Ρωμαιοκαθολικών. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι αναμένεται να καλωσορίσουν τον ποντίφικα.

Αν και ο αριθμός των καθολικών αυξάνεται τάχιστα στο Μπενίν, η πλειοψηφία του πληθυσμού ακολουθεί το βουντού που αρχικά παρουσιάστηκε το 18ο αιώνα στα νησιά της Καραΐβικής.

Κατά την πρώτη του επίσκεψη στην Αφρική, το 2009, ο Πάπας ξεσήκωσε παγκόσμια κατακραυγή λέγοντας ότι το προφυλακτικό επιδεινώνει την εξάπλωση του HIV στην ήπειρο που δέχεται το σφοδρότερο πλήγμα από την ασθένεια του AIDS.

Ο ποντίφικας πρόκειται να επισκεφθεί το Σάββατο την πόλη Κουίντα, όπου λειτουργεί ένα μουσείο βουντού, αναφέρει το BBC.

Το 40% του πληθυσμού του Μπενίν ακολουθεί το βουντού ως επίσημη θρησκεία. Περίπου 27% των κατοίκων δηλώνουν χριστιανοί και 22% μουσουλμάνοι, ωστόσο οι περισσότεροι συνδυάζουν τις πρακτικές βουντού με τον χριστιανισμό ή το ισλάμ.

Τονίζουν, όμως, ότι η δική τους θρησκεία ουδεμία σχέση έχει με τη μαύρη μαγεία ή με τον τρόπο που απεικονίζεται το βουντού στις ταινίες της Δύσης.

Έως και 10.000 πιστοί αναμένεται να ταξιδέψουν από γειτονικές χώρες στο Μπενίν ελπίζοντας να δουν τον Πάπα. Σήμερα, Παρασκευή, είναι ημέρα εθνικής εορτής λόγω της άφιξης του Πάπα, οι δρόμοι έχουν καθαριστεί και μεγάλα πόστερ που καλωσορίζουν τον ποντίφικα έχουν αναρτηθεί στα κτίρια.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Τι είπε ο Τσικίνιο για Κάρμο, Ιωαννίδη και τον διαιτητή του τελικού του Conference League

Ο Τσικίνιο έδωσε συνέντευξη σε Μέσο της Πορτογαλίας και μίλησε για αρκετά θέματα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024