Δευτέρα 20 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Διατρητικές βόμβες θα διαθέσουν οι ΗΠΑ στον Περσικό με το βλέμμα στο Ιράν

Διατρητικές βόμβες θα διαθέσουν οι ΗΠΑ στον Περσικό με το βλέμμα στο Ιράν

Χιλιάδες προηγμένες διατρητικές βόμβες που μπορούν να διαπεράσουν οχυρώσεις (bunker-buster) και άλλα πυρομαχικά σχεδιάζουν να πουλήσουν οι Ηνωμένες Πολιτείες στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στο πλαίσιο των προσπαθειών συγκρότησης περιφερειακού συνασπισμού έναντι του Ιράν και ενίσχυσης της πίεσης στο καθεστώς Αχμαντιντζάντ, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της την Παρασκευή η εφημερίδα Wall Street Journal. Η προτεινόμενη πώληση αναμένεται

Χιλιάδες προηγμένες διατρητικές βόμβες που μπορούν να διαπεράσουν οχυρώσεις (bunker-buster) και άλλα πυρομαχικά σχεδιάζουν να πουλήσουν οι Ηνωμένες Πολιτείες στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στο πλαίσιο των προσπαθειών συγκρότησης περιφερειακού συνασπισμού έναντι του Ιράν και ενίσχυσης της πίεσης στο καθεστώς Αχμαντιντζάντ, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της την Παρασκευή η εφημερίδα Wall Street Journal.

Οι συγκεκριμένες βόμβες είναι σχεδιασμένες για να καταστρέφουν τούνελ, οχυρά καταφύγια και άλλους στόχους με ενισχυμένες άμυνες, γεγονός που σημαίνει ότι ενδέχεται να είναι αποτελεσματικές εναντίον των εγκαταστάσεων, όπου φέρεται να σχεδιάσει την κατασκευή πυρηνικών όπλων το ιρανικό καθεστώς.

Η προσφορά για αυτές τις βόμβες, η οποία θα γίνει στο πλαίσιο της πώλησης προς τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα 4.900 «πυρομαχικών για άμεσες προσβολές» και άλλων όπλων, αναμένεται να παρουσιαστεί στο αμερικανικό Κογκρέσο τις επόμενες ημέρες, προσθέτει η Wall Street Journal χωρίς να επικαλείται τις πηγές των πληροφοριών της.

Η σχετική κίνηση εντάσσεται στις συνολικές προσπάθειες της αμερικανικής διακυβέρνησης να διατηρήσει την πίεση στο Ιράν, ενόσω επιχειρεί να κερδίσει στήριξη στα Ηνωμένα Έθνη για νέο γύρο κυρώσεων κατά της Τεχεράνης υπό το φως της νέας έκθεσης της ΙΑΕΑ που διαπιστώνει ότι το Ιράν αναπτύσσει την τεχνολογία που απαιτείται για την κατασκευή πυρηνικού όπλου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Τα νέα για Ορτέγκα και η αποθέωση του Ποντένσε

Οι εξελίξεις με τον Αργεντίνο μπακ ενόψει τελικού Conference με την Φιορεντίνα και τα αποθεωτικά σχόλια των παικτών του Ολυμπιακού για τον Ποντένσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 20 Μαϊου 2024