Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Το γύρο του κόσμου κάνει η συμφωνία για κυβέρνηση συνεργασίας

Το γύρο του κόσμου κάνει η συμφωνία για κυβέρνηση συνεργασίας

Με έκτακτα τηλεγραφήματα και ζωντανές συνδέσεις μετέδωσαν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία και τηλεοπτικά δίκτυα τη συμφωνία Παπανδρέου-Σαμαρά για τη συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας. «Ο Έλληνας πρωθυπουργός παραιτείται, χωρίς να είναι σαφές πότε» μετέδωσε ζωντανά από την Αθήνα το BBC διακόπτοντας το πρόγραμμά του. Η επίτευξη συμφωνίας για νέα κυβέρνηση εθνικής ενότητας χωρίς τον Γιώργο Παπανδρέου στα ηνία κυριαρχεί τους δικτυακούς τόπους των μεγαλύτερων μέσων ενημέρωσης διεθνώς. Στον Λουκά Παπαδήμο αναφέρεται ο ιταλικός Τύπος.

Με έκτακτα τηλεγραφήματα και ζωντανές συνδέσεις μετέδωσαν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία και τηλεοπτικά δίκτυα τη συμφωνία Παπανδρέου-Σαμαρά για τη συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας. Η επίτευξη συμφωνίας για νέα κυβέρνηση εθνικής ενότητας χωρίς τον Γιώργο Παπανδρέου στα ηνία κυριαρχεί τους δικτυακούς τόπους των μεγαλύτερων μέσων ενημέρωσης διεθνώς.

Η είδηση μεταδόθηκε από τα πρακτορεία Reuters και Associated Press με συνεχή ροή έκτακτων τηλεγραφημάτων: «ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο αρχηγός της αντιπολίτευσης συμφωνούν σε νέα κυβέρνηση συνεργασίας» – «ο Παπανδρέου δεν θα ηγηθεί της νέας κυβέρνησης, οι συνομιλίες συνεχίζονται τη Δευτέρα».

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός παραιτείται, χωρίς να είναι σαφές πότε» μετέδωσε ζωντανά από την Αθήνα το BBC διακόπτοντας το πρόγραμμά του. Την επιτυχή κατάληξη των συνομιλιών μετέδωσε άμεσα και το αμερικανικό δίκτυο CNN.

Η συμφωνία για συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας, της οποίας δεν θα ηγηθεί ο Γιώργος Παπανδρέου, είναι η πρώτη είδηση στους New York Times, και ακολουθεί δημοσίευμα σχετικά με τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δίνουν μάχη απέναντι στην κρίση.

«Οι Έλληνες συμφωνούν σε κυβέρνηση χωρίς τον Παπανδρέου» είναι την ίδια στιγμή ο τίτλος στο πρωτοσέλιδο της ηλεκτρονικής έκδοσης του Al Jazeera.

«Κυβέρνηση εθνικής ενότητας για τις μεταρρυθμίσεις, μετά εκλογές. Ο Σοσιαλιστής πρωθυπουργός δεν θα οδηγήσει τη νέα κυβέρνηση που είναι υπεύθυνη να διαχειριστεί την κρίση. Στη θέση του ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΚΤ Λουκάς Παπαδήμος» αναφέρει η ιταλική Repubblica.

«Συμφωνία στην Ελλάδα για τη νέα κυβέρνηση. Θα είναι σχήμα εθνικής ενότητας» μεταδίδει η Corriere della Sera, αναφέροντας ότι το όνομα του νέου πρωθυπουργού θα αποφασιστεί τη Δευτέρα. «Ψηλά» η είδηση και στην εφημερίδα La Stampa, η οποία επίσης αναφέρεται στον Λουκά Παπαδήμο.

«Ο Παπανδρέου εκτός, συμφωνήθηκε κυβέρνηση εθνικής ενότητας» γράφει ο βρετανικός Guardian, αναφέροντας ότι ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Αντώνης Σαμαράς πολέμησαν όλο το Σαββατοκύριακο για την επίτευξη της συμφωνίας πριν το άνοιγμα των χρηματαγορών τη Δευτέρα.

Πρώτη είδηση η επίτευξη της συμφωνίας για κυβέρνηση συνεργασίας και στο Sky News.

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός παραιτείται» είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος στην ηλεκτρονική έκδοση του γερμανικού περιοδικού Spiegel, το οποίο αναφέρει ότι κρίση χρέους οδήγησε σε νέα κυβέρνηση, έχοντας παρακολουθήσει όλη την ημέρα στενά το «πόκερ της ελληνικής ελίτ για την εξουσία».

Συμφωνία μεταβατικής κυβέρνησης χωρίς τον Παπανδρέου είναι ο τίτλος στο σχετικό άρθρο του δικτυακού τόπου της Frankfurter Allgemeine Zeitung, αναφερόμενη επίσης στο όνομα του Λουκά Παπαδήμου.

«Κυβέρνηση συνεργασίας χωρίς τον Παπανδρέου» είναι ο τίτλος της πρώτης είδησης στο δικτυακό τόπο της γαλλικής εφημερίδας Le Monde, καθώς και στο δικτυακό τόπο του δικτύου France 24.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

ΑΕΚ- Ολυμπιακός 68-100: Πέρασε στα ημιτελικά και τώρα… Final 4 (vid)

Ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε της ΑΕΚ με 100-68 και προκρίθηκε στα ημιτελικά της Basket League. Πλέον στρέφει την προσοχή του στο Final Four της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024