Τρίτη 21 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πολυπληθής διαδηλώση της αντιπολίτευσης κατά του Μπερλουσκόνι στη Ρώμη

Πολυπληθής διαδηλώση της αντιπολίτευσης κατά του Μπερλουσκόνι στη Ρώμη

Δεκάδες χιλιάδες Ιταλοί απάντησαν στο κάλεσμα του αντιπολιτευόμενου Δημοκρατικού Κόμματος και μαζεύτηκαν στην πλατεία Σαν Τζιοβάνι της Ρώμης δείχνοντας την έξοδο στον «Καβαλιέρε» -ενώ ο ίδιος ο Μπερλουσκόνι δέχεται εισηγήσεις να παραιτηθεί και βλέπει την στήριξή του στη Βουλή να φθίνει. Ο Ιταλός πρωθυπουργός διαψεύδει τα όσα ακούγονται «στα ρωμαϊκά ανάκτορα περί της δήθεν παραίτησης της κυβέρνησης» ενώ τα στελέχη του Δημοκρατικού Κόμματος δηλώνουν «έτοιμοι να κυβερνήσουν» -και η Ρώμη στροβιλίζεται στη δίνη των ταραγμένων αγορών.

Δεκάδες χιλιάδες Ιταλοί απάντησαν στο κάλεσμα του αντιπολιτευόμενου Δημοκρατικού Κόμματος (Pd) και μαζεύτηκαν στην πλατεία Σαν Τζιοβάνι της Ρώμης δείχνοντας την έξοδο στον «Καβαλιέρε» -ενώ ο ίδιος ο Μπερλουσκόνι δέχεται εισηγήσεις να παραιτηθεί και βλέπει την στήριξή του στη Βουλή να φθίνει.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός διαψεύδει τα όσα ακούγονται «στα ρωμαϊκά ανάκτορα περί της δήθεν παραίτησης της κυβέρνησης» ενώ τα στελέχη του Δημοκρατικού Κόμματος δηλώνουν «έτοιμοι να κυβερνήσουν» -και η Ρώμη στροβιλίζεται στη δίνη των ταραγμένων αγορών.

Το απόγευμα του Σαββάτου, η εκδήλωση του Pd γέμισε την πλατεία Σαν Τζιοβάνι, με οπαδούς της αντιπολίτευσης να ακούν από τα χείλη του Πιερλουίτζι Μπερσάνι πως το Pd είναι έτοιμο να κυβερνήσει, δηλώνοντας πρόθυμος για συνομιλίες με άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης για να σχηματιστεί κυβέρνηση.

Υποσχέθηκε δε να «αποκαταστήσει την Ιταλία στη θέση την οποία έχασε» –αναφερόμενος στην ειδική επιτήρηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου των ιταλικών δεσμεύσεων για τον προϋπολογισμό και των μεταρρυθμίσεων.

Ο ίδιος ο Ιταλός πρωθυπουργός διέψευσε κατηγορηματικά το Σάββατο ότι έχει οποιαδήποτε πρόθεση να παραιτηθεί: «Λυπάμαι που θα πρέπει να απογοητεύσω τους νοσταλγούς της Πρώτης Δημοκρατίας όταν οι κυβερνήσεις είχαν διάρκεια κατά μέσον όρο 11 μήνες» ανέφερε σε ανακοίνωσή του.

Και συνέχισε λέγοτας χαρακτηριστικά πως «τα ρωμαϊκά ανάκτορα βουίζουν από φήμες και κουτσομπολιά σχετικά με ένα θέμα, την παραίτηση της κυβέρνησης» -κάτι που, συνέχισε, «δεν σκέφτεται ούτε ένα λεπτό, έχοντας συναίσθηση των ευθυνών απέναντι στους εκλογείς και τη χώρα».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Τα νέα για Ορτέγκα και η αποθέωση του Ποντένσε

Οι εξελίξεις με τον Αργεντίνο μπακ ενόψει τελικού Conference με την Φιορεντίνα και τα αποθεωτικά σχόλια των παικτών του Ολυμπιακού για τον Ποντένσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 21 Μαϊου 2024