Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο υποψήφιος των Εργατικών Μάικλ Ντ. Χίγκινς νέος πρόεδρος της Ιρλανδίας

Ο υποψήφιος των Εργατικών Μάικλ Ντ. Χίγκινς νέος πρόεδρος της Ιρλανδίας

Ο υποψήφιος του Εργατικού Κόμματος, Μάικλ Ντ. Χίγκινς, ποιητής και υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ανακηρύχθηκε το Σάββατο νικητής των προεδρικών εκλογών στην Ιρλανδία. Εξασφάλισε ποσοστό 39,6%, έναντι 28,5% για τον επιχειρηματία Σον Γκάλαχερ και 13,7% για τον υποψήφιο του Σιν Φέιν, Μάρτιν ΜακΓκίνες. 

Ο υποψήφιος του Εργατικού Κόμματος, Μάικλ Ντ. Χίγκινς, ποιητής και υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ανακηρύχθηκε το Σάββατο νικητής των προεδρικών εκλογών στην Ιρλανδία, μετά την ολοκλήρωση της τέταρτης καταμέτρησης των ψήφων από τις εκλογές της περασμένης Πέμπτης.

Ο Χίγκινς εξελέγη στο προεδρικό αξίωμα με μεγάλη διαφορά από τους αντιπάλους του, έχοντας λάβει λίγες περισσότερες από ένα εκατομμύριο ψήφους, ή ποσοστό 39,6%,

Τη δεύτερη θέση κατέλαβε ο ανεξάρτητος υποψήφιος, επιχειρηματίας Σον Γκάλαχερ με ποσοστό 28,5%, ενώ τρίτος με 13,7% βρέθηκε ο υποψήφιος του Σιν Φέιν και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Βόρειας Ιρλανδίας, Μάρτιν ΜακΓκίνες.

Ο 70χρονος λογοτέχνης και πρώην υπουργός Πολιτισμού έχει αγωνιστεί για τα ανθρώπινα δικαιώματα και έχει επικρίνει τον αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας από το Ισραήλ.

Η νίκη του θεωρείτο βέβαιη από την Παρασκευή, αφού όλοι οι αντίπαλοί του παραδέχτηκαν την ήττα τους προτού ολοκληρωθεί καν ο πρώτος γύρος της καταμέτρησης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Η ώρα της στέψης: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στον… τελικό των τελικών

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό (13:30) στον 5ο τελικό της Α1 Γυναικών με την σειρά στο 2-2 και την νικήτρια ομάδα να αναδεικνύεται ταυτόχρονα πρωταθλήτρια.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024