Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ισχυρός μετασεισμός στην Τουρκία, στους 432 εκτινάσσονται οι νεκροί

Ισχυρός μετασεισμός στην Τουρκία, στους 432 εκτινάσσονται οι νεκροί

Νέος ισχυρός μετασεισμός μεγέθους 5,4 βαθμών σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης στην πόλη Βαν, δύο ημέρες μετά το φονικό χτύπημα του Εγκέλαδου. Σύμφωνα με νεότερο απολογισμό, τα θύματα ανέρχονται πλέον σε 432, ενώ τουλάχιστον 1.352 είναι οι τραυματίες. Μάχη με το χρόνο δίνουν τα σωστικά συνεργεία, ενώ οι χαμηλές θερμοκρασίες και η συνεχής μετασεισμική δραστηριότητα δεν βοηθούν το έργο τους. Ελπιδοφόρες για όλους τους εμπλεκόμενους οι διαδώσεις, μεταξύ τους ενός βρέφους λίγων ημερών.

Νέος ισχυρός μετασεισμός μεγέθους 5,4 βαθμών σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης στην πόλη Βαν, δύο ημέρες μετά το φονικό χτύπημα του Εγκέλαδου που στοίχισε τη ζωή σε εκατοντάδες άτομα.

Το επίκεντρο του μετασεισμού, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, εντοπίζεται στην περιοχή Ντεγκιρμένοζου, μεταξύ της Βαν και της Ερτζίς.

Σύμφωνα με νεότερο απολογισμό, τα θύματα από το φονικό χτύπημα του Εγκέλαδου ανέρχονται σε 432, ενώ τουλάχιστον 1.352 είναι οι τραυματίες.

Μάχη με το χρόνο δίνουν τα σωστικά συνεργεία, ενώ οι χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν, αλλά και η συνεχής μετασεισμική δραστηριότητα δεν βοηθούν το έργο τους.

Ωστόσο, η διάσωση ενός βρέφους 14 ημερών, της μητέρας του και της γιαγιάς του, μετά από 46 ώρες κάτω από τα συντρίμμια, αναπτέρωσε τις ελπίδες των Τούρκων. Λίγο αργότερα, και ένα αγόρι 10 ετών ανασύρθηκε ζωντανό από τα ερείπια.

Με πόλη-φάντασμα μοιάζει το κέντρο της Βαν, με σβηστά τα φώτα στα σπίτια και έρημους δρόμους. Η εικόνα της καταστροφής είναι ακόμη πιο εφιαλτική στην Ερτζίς. Πάνω από 2.000 κτίρια έχουν καταρρεύσει στις δύο πόλεις και χιλιάδες άστεγοι κοιμήθηκαν για δεύτερη νύχτα σε σκηνές και μέσα στα αυτοκίνητά τους.

Η τουρκική κυβέρνηση υποσχέθηκε να στείλει περισσότερη βοήθεια. Σύμφωνα με αξιωματούχους, 12.000 επιπλέον σκηνές θα σταλούν στις πόλεις Ερτζίς και Βαν, καθώς και στα γύρω χωριά.

Αξιωματούχοι στήνουν αυτοσχέδια νοσοκομεία και κουζίνες στην περιοχή για να βοηθήσουν τους χιλιάδες ανθρώπους που έμειναν άστεγοι. Ωστόσο, επιζώντες σε περιοχές όπου ζουν Κούρδοι παραπονέθηκαν ότι δεν λαμβάνουν αρκετή βοήθεια.

Αναταραχή σε φυλακή

Την ίδια ώρα, σε φυλακή κοντά στην πόλη Βαν δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι το απόγευμα ξέσπασαν επεισόδια.

Οι κρατούμενοι έβαλαν φωτιά και επιτέθηκαν στους φρουρούς με μαχαίρια και ψαλίδια. Δημοσιογράφοι του Reuters άκουσαν μάλιστα μερικούς πυροβολισμούς.

Την Κυρικαή, την ημέρα του σεισμού, πληροφορίες φαίνεται να απέδρασαν 200 κρατούμενοι εκμεταλλευόμενοι το χάος από τη δόνηση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024