Δευτέρα 20 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Προσφυγές κατά της αποφυλάκισης Παλαιστινίων εξετάζει το Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ

Προσφυγές κατά της αποφυλάκισης Παλαιστινίων εξετάζει το Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ

Στο Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ έφτασαν οι πρώτες προσφυγές κατά της αποφυλάκισης συγκεκριμένων Παλαιστίνιων κρατουμένων σε «αντάλλαγμα» για τον δεκανέα Γκιλάντ Σαλίτ, που έγινε στο πλαίσιο της συμφωνίας με τη Χαμάς. Το δικαστήριο θα εξετάσει εντός της ημέρας τρεις προσφυγές από οικογένειες θυμάτων που σκοτώθηκαν σε τρομοκρατικές επιθέσεις.

Στο Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ έφτασαν οι πρώτες προσφυγές κατά της αποφυλάκισης συγκεκριμένων Παλαιστίνιων κρατουμένων σε «αντάλλαγμα» για τον δεκανέα Γκιλάντ Σαλίτ, που έγινε στο πλαίσιο της συμφωνίας με τη Χαμάς.

Το δικαστήριο θα εξετάσει εντός της ημέρας τρεις προσφυγές από οικογένειες θυμάτων που σκοτώθηκαν σε τρομοκρατικές επιθέσεις.

«Ο σκοπός των προσφυγών είναι να σταματήσει αυτή η τρέλλα. Φοβόμαστε ότι ο τρόμος θα κυριαρχήσει πάλι στους δρόμους, ότι θα μας δολοφονήσουν σε εστιατόρια, καφετέριες, τη νύχτα στο κρεβάτι μας, στους παιδικούς σταθμούς και στα σχολεία» ανέφερε ένα από άτομα που προσέφυγε στο Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ και του οποίου οι γονείς και τρία αδέλφια σκοτώθηκαν το 2001 μετά από βομβιστική επίθεση σε πιτσαρία.

Οι άλλες δύο οικογένειες που προσέφυγαν στο δικαστήριο έχασαν αγαπημένα τους πρόσωπα σε βομβιστική επίθεση που έγινε το 2003 σε λεωφορείο στην Χάιφα.

Το Ισραήλ δημοσιοποίησε τα ονόματα των 447 κρατουμένων που θα αφήσει ελεύθερους. Το πρώτα «κύμα» αποφυλακίσεων αναμένεται να ξεκινήσει την Τρίτη, ενώ σε μεταγενέστερη φάση προβλέπεται η αποφυλάκιση επιπλέον 550 κρατουμένων.

Στη λίστα των 477 περιλαμβάνονται αρκετοί που έχουν καταδικαστεί για συνέργεια σε βομβιστικές επιθέσεις, και πρόκειται να σταλούν είτε στη Λωρίδα της Γάζας ή να εξοριστούν.

Ανάμεσά στους πιο «διάσημους» κρατούμενους που πρόκειται να αποφυλακιστούν είναι η Αχλάμ Ταμίμι, που εργαζόταν ως δημοσιογράφος σε τηλεοπτικό σταθμό μέχρι να «στρατολογηθεί» στην ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς. Είχε καταδικαστεί σε 16 φορές ισόβια για συνέργεια σε βομβιστικές επιθέσεις.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ο «Superman» Ποντένσε έκλεισε εισιτήριο για τις 25 Ιουλίου, ο Ολυμπιακός όμως θέλει Ευρώπη στις… 25 Σεπτέμβρη (vids)

Ο Ντανιέλ Ποντένσε ανάγκασε τη Λεωφόρο να υποκλιθεί στο ταλέντο του και έκανε ήδη μια… δουλειά για τον Ολυμπιακό. Αλλά…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 20 Μαϊου 2024