Πέμπτη 16 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Στο φορτηγό πλοίο Rena επέστρεψαν τα συνεργεία απάντλησης πετρελαίου

Στο φορτηγό πλοίο Rena επέστρεψαν τα συνεργεία απάντλησης πετρελαίου

Τα ειδικά συνεργεία επέστρεψαν την Πέμπτη στο φορτηγό πλοίο Rena, το πλοίο από όπου διαρρέει πετρέλαιο σε σημαντικό τουριστικό θέρετρο της Νέας Ζηλανδίας, προκειμένου να συνεχίσουν τις προσπάθειες απάντλησης πετρελαίου. Τα συνεργεία θέλουν να προλάβουν την πιθανότητα να κοπεί το πλοίο στη μέση, ένα ενδεχόμενο που φαντάζει πολύ πιθανό, καθώς τεράστιες ρωγμές έχουν κάνει την εμφάνισή τους στο σκαρί του πλοίου.

Τα ειδικά συνεργεία επέστρεψαν την Πέμπτη στο φορτηγό πλοίο Rena, το πλοίο από όπου διαρρέει πετρέλαιο σε σημαντικό τουριστικό θέρετρο της Νέας Ζηλανδίας, προκειμένου να συνεχίσουν τις προσπάθειες απάντλησης πετρελαίου.

Τα συνεργεία θέλουν να προλάβουν την πιθανότητα να κοπεί το πλοίο στη μέση, ένα ενδεχόμενο που φαντάζει πολύ πιθανό, καθώς τεράστιες ρωγμές έχουν κάνει την εμφάνισή τους στο σκαρί του πλοίου.

Μέλη των ειδικών συνεργείων επέστρεψαν στο πλοίο την Πέμπτη, μετά τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών στην περιοχή, και θα εκτιμήσουν τις ζημιές, προκειμένου να αποφασίσουν εάν μπορούν να συνεχίσουν την απάντληση πετρελαίου από τις δεξαμενές του πλοίου.

«Η πραγματικότητα είναι ότι ανά πάσα στιγμή το σκάφος μπορεί να κοπεί» δήλωσε εκπρόσωπος της Υπηρεσίας της Νέας Ζηλανδίας για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, Maritime New Zealand.

Περίπου 90 κοντέινερ, ορισμένα από τα οποία μεταφέρουν επικίνδυνα υλικά, έχουν πέσει στη θάλασσα και κάποια από αυτά ξεβράστηκαν στην ακτή.

Κατηγορίες απαγγέλθηκαν στον πλοίαρχο και τον αντιπλοίαρχο.

Η πρόσκρουση την προηγούμενη εβδομάδα σε ύφαλο ανοιχτά της Νέας Ζηλανδίας έχει προκαλέσει τεράστια οικολογική καταστροφή στον πλούσιο βιότοπο του Κόλπου της Αφθονίας. Ο υπουργός Περιβάλλοντος της χώρας έκανε λόγο «για τη μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή στην ιστορία» της Νέας Ζηλανδίας.

Οι κάτοικοι έχουν λάβει οδηγίες να κλείσουν τα παράθυρά τους, καθώς η μυρωδιά πετρελαίου είναι πολύ έντονη.

Εκατοντάδες πουλιά έχουν βρεθεί νεκρά, καλυμμένα με πετρέλαιο, ενώ από άλλα έχουν καθαριστεί από ειδικό κέντρο.

Ο Κόλπος της Αφθονίας αποτελεί βιότοπος για φάλαινες, δελφίνια, πιγκουίνους και θαλασσοπούλια.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Οι 10 πλουσιότεροι αθλητές στον κόσμο: Πέμπτος ο Γιάννης Αντετοκούνμπο

Αυτοί είναι οι πλουσιότεροι αθλητές στον κόσμο, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του αμερικανικού περιοδικού Forbes, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να είναι πολύ ψηλά στη λίστα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 16 Μαϊου 2024