Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μάχη για την απάντληση πετρελαίου ανοιχτά της Νέας Ζηλανδία δίνουν ειδικά συνεργεία

Μάχη για την απάντληση πετρελαίου ανοιχτά της Νέας Ζηλανδία δίνουν ειδικά συνεργεία

Μάχη με τον χρόνο για την απορρύπανση τουριστικής περιοχής στο Βόρειο Νησί της Νέας Ζηλανδίας, όπου προσάραξε το δεξαμενόπλοιo Rena, δίνουν ειδικά συνεργεία, ανησυχώντας για τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα που αναμένεται να πλήξουν την περιοχή. Τα συνεργεία έχουν ξεκινήσει την απάντληση πετρελαίου από το δεξαμενόπλοιο, ενώ αξιωματούχοι εκφράζουν φόβους για το ενδεχόμενο να κοπεί το πλοίο στη μέση, γεγονός που θα προκαλούσε τεράστια οικολογική καταστροφή. Πετρέλαιο έχει ήδη φτάσει στις ακτές τουριστικού θερέτρου.

Μάχη με τον χρόνο για την απορρύπανση τουριστικής περιοχής στο Βόρειο Νησί της Νέας Ζηλανδίας, όπου προσάραξε το δεξαμενόπλοιo Rena, δίνουν ειδικά συνεργεία, ανησυχώντας για τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα που αναμένεται να πλήξουν την περιοχή. Τα συνεργεία έχουν ξεκινήσει την απάντληση πετρελαίου από το δεξαμενόπλοιο, ενώ αξιωματούχοι εκφράζουν φόβους για το ενδεχόμενο να κοπεί το πλοίο στη μέση, γεγονός που θα προκαλούσε τεράστια οικολογική καταστροφή.

Πετρέλαιο από το ελληνικών συμφερόντων Rena με σημαία Λιβερίας έφτασε σε παραλία στο Όρος Μαουνγκανούι, ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά θέρετρα της χώρας, μετέδωσε ραδιοφωνικός σταθμός της Νέας Ζηλανδίας.

Το πετρέλαιο έχει μολύνει τον κόλπο της Αφθονίας, ένα από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς στη χώρα και βιότοπο για φάλαινες, δελφίνια, πιγκουίνους και θαλασσοπούλια.

Ειδικά συνεργεία ξεκίνησαν την απάντληση πετρελαίου από το σκάφος, δίνοντας αγώνα με το χρόνο για να αποφευχθεί μια εκτεταμένη περιβαλλοντική καταστροφή -καθώς ο καιρός αναμένεται να επιδεινωθεί σοβαρά από τη Δευτέρα.

Δελτίο έκτακτων καιρικών φαινομένων έχει εκδοθεί για την περιοχή, με ανέμους ταχύτητας 80 χιλιομέτρων την ώρα και σφοδρές βροχοπτώσεις να αναμένονται τις επόμενες ημέρες.{{{ map }}}

Αξιωματούχοι φοβούνται ότι οι κακές καιρικές συνθήκες μπορεί να κόψουν το πλοίο στη μέση. Στην περίπτωση αυτή 1.700 τόνοι αργού πετρελαίου θα απελευθερώνονταν, προκαλώντας τεράστια οικολογική καταστροφή.

Ήδη 20 με 30 τόνοι πετρελαίου έχουν μολύνει τον κόλπο της Αφθονίας.

Πρώτη προτεραιότητα των συνεργείων είναι να αδειάσουν το πετρέλαιο και στη συνέχεια να το ελαφρύνουν, απομακρύνοντας τα κοντέινερ που μεταφέρει. Στη συνέχεια σκοπεύουν να μετακινήσουν το πλοίο από τον ύφαλο.

Το πλοίο Rena, 47.000 τόνων, προσάραξε νωρίς την Τετάρτη στον ύφαλο Αστρολάβος, 22 χλμ. ανοικτά της πόλης Ταουράνγκα, στην ανατολική Νέα Ζηλανδία.

Εντοπίστηκαν πουλιά καλυμμένα από πετρέλαιο, ανάμεσά τους μικροί μπλε πιγκουίνοι, οι οποίοι διασώθηκαν.

Οι Αρχές απηύθυναν προειδοποίηση στους κατοίκους της περιοχής να μην καταναλώνουν θαλασσινά που μπορεί να έχουν μολυνθεί.

Ο πρωθυπουργός Τζον Κι δήλωσε ότι το Rena είναι πολύ μεγάλο πλοίο «που σε ήρεμα νερά έπεσε σε έναν χαρτογραφημένο γνωστό ύφαλο μέσα στη νύχτα -πρέπει να δοθούν απαντήσεις στα ερωτήματα γιατί συνέβη αυτό και ποιος ευθύνεται».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γερμανικό

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024