Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Συμπάσχει» με τους Αγανακτισμένους της Γουόλ Στριτ ο Τζορτζ Σόρος

«Συμπάσχει» με τους Αγανακτισμένους της Γουόλ Στριτ ο Τζορτζ Σόρος

Υπέρ των «Αγανακτισμένων» της Γουόλ Στριτ τάχθηκε ο δισεκατομμυριούχος Τζορτζ Σόρος, λέγοντας ότι καταλαβαίνει την οργή τους για την χρήση των χρημάτων από τους φόρους για τη διάσωση κατεστραμμένων τραπεζών.

Έναν απρόσμενο σύμμαχο στο πρόσωπο του δισεκατομμυριούχου Τζορτζ Σόρος βρήκαν οι «Αγανακτισμένοι» της Γουόλ Στριτ. Μιλώντας σε συνέδριο του ΟΗΕ, ο Σόρος δήλωσε ότι καταλαβαίνει την οργή των διαδηλωτών για την χρήση των χρημάτων από τους φόρους για τη διάσωση κατεστραμμένων τραπεζών.

Απαντώντας σε ερωτήσεις κατά τη διάρκεια συνεδρίου του ΟΗΕ, τη Δευτέρα, ο Τζ.Σόρος δήλωσε: «Η απόφαση να μην δοθούν στης τράπεζες κεφάλαια, αλλά να ανακουφιστούν από προβληματικά περιουσιακά στοιχεία και στη συνέχεια να τους επιτραπεί να βρουν μια έξοδο από την τρύπα, αφήνει στις τράπεζες τεράστια κέρδη και στη συνέχεια τους επιτρέπει να πληρώσουν τεράστια μπόνους».

Υπερθεμάτισε, μάλιστα, στις κατηγορίες προς το τραπεζικό σύστημα που κάνει την πραγματική οικονομία να ασφυκτιά «με την υπερβολική αύξηση του κόστους δανεισμού».

Έκανε, επίσης, λόγο για τη «θεμελιώδη αντίφαση» μεταξύ των χρημάτων του διαχειρίζεται «το τραπεζικό σύστημα με τα υπερκέρδη του» και «ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας που υποχρεώνεται να διακόψει τις δραστηριότητές του υπό τις επικρατούσες οικονομικές συνθήκες».

Εν τω μεταξύ, οι διαδηλώσεις συνεχίστηκαν τη Δευτέρα στη Νέα Υόρκη, με αρκετούς να φορούν μέικ απ και να δηλώνουν ότι είναι «ζόμπι εταιρειών» που τρώνε ψεύτικα χρήματα.

Οι διαδηλώσεις έχουν επεκταθεί και σε άλλες πόλεις των ΗΠΑ.

Περισσότεροι από 700 διαδηλωτές συνελήφθησαν το Σάββατο στη Γέφυρα του Μπρούκλιν, ενώ μεγάλη διαδήλωση έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη στη Νέα Υόρκη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024