Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αθώα και θύμα δίκης-λιντσαρίσματος δηλώνει και πάλι η Γιούλια Τιμοσένκο

Αθώα και θύμα δίκης-λιντσαρίσματος δηλώνει και πάλι η Γιούλια Τιμοσένκο

Η πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας, Γιούλια Τιμοσένκο, για άλλη μία φορά επέμεινε ενώπιον του δικαστηρίου στην αθωότητά της και υποστήριξε ότι είναι «θύμα μίας δίκης που ισοδυναμεί με λιντσάρισμα». Η δίωξη εναντίον της είναι έργο του προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς, υποστήριξε εκ νέου. Η δίκη είναι στα τελευταία της στάδια και η απόφαση μάλλον θα ανακοινωθεί το προσεχές διάστημα.

Η πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας, Γιούλια Τιμοσένκο, για άλλη μία φορά επέμεινε ενώπιον του δικαστηρίου στην αθωότητά της και υποστήριξε ότι είναι «θύμα μίας δίκης που ισοδυναμεί με λιντσάρισμα».

Πρόσθεσε απευθυνόμενη στους δικαστές σε υψηλούς τόνους ότι «θα έπρεπε να έχετε αναγγείλει μιαν αθωωτική απόφαση και να έχετε τερματίσει την ταπείνωση της Ουκρανίας. Όμως εσείς συνεχίζετε το σόου».

Μιλούσε όρθια και σχεδόν δακρυσμένη στον πρόεδρο του δικαστηρίου: για βδομάδες τον αψηφούσε απευθύνοντάς του τον λόγο καθισμένη στο εδώλιο.

Ως υπεύθυνο για την πολιτική, όπως λέει, δίωξη εναντίον της κατονόμασε τον πρόεδρο Βίκτορ Γιανουκόβιτς, ο οποίος «με θεωρεί επικίνδυνη πολιτική αντίπαλο–και δικαίως», είπε η Τιμοσένκο.

Ακόμη, μιλώντας στους οπαδούς της στη δικαστική αίθουσα επισήμανε ότι «η δίκη ισοδυναμεί με κλασικό λιντσάρισμα εκ μέρους μίας ομάδας ανθρώπων, που επιφορτίστηκαν με το τελετουργικό της διοργάνωσης μίας παρανομίας».

Η πρώην πρωθυπουργός κατηγορείται για κατάχρηση εξουσίας σε σχέση με συμφωνία αγοράς φυσικού αερίου που είχε υπογράψει ως πρωθυπουργός το 2009. Το κόστος της αγοράς ήταν εξαιρετικά μεγάλο, σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

Η ίδια υπερασπίστηκε τη συμφωνία λέγοντας ότι με αυτή τερματίστηκε μία μακρά διαμάχη για τις τιμές του φυσικού αερίου ανάμεσα στην Ρωσία και την Ουκρανία, διαμάχη που είχε επιπτώσεις και στην Ευρώπη καθώς κατά καιρούς διαταρασσόταν η ροή του φυσικού αερίου προς της δυτική Ευρώπη.

Ο εισαγγελέας έχει ήδη ζητήσει την επιβολή ποινής κάθειρξης επτά ετών.

Πάντως υπέρ της Τιμοσένκο έχουν ταχτεί δυτικές κυβερνήσεις και η ΕΕ η οποία έχει προειδοποιήσει ότι τυχόν καταδίκη της πρώην πρωθυπουργού και νυν αρχηγού της αντιπολίτευσης θα πλήξει την ενταξιακή προοπτική της χώρας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Κοντά στο sold out η Φιορεντίνα για τον τελικό – Πόσα εισιτήρια απομένουν

Πολύ κοντά στο να εξαντλήσουν τα διαθέσιμα εισιτήρια για τον τελικό του Europa Conference League είναι οι οπαδοί της Φιορεντίνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024