Δευτέρα 20 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Γιγαντιαία επιχείρηση «σκούπα» για μετανάστες με ποινικό μητρώο στις ΗΠΑ

Γιγαντιαία επιχείρηση «σκούπα» για μετανάστες με ποινικό μητρώο στις ΗΠΑ

Τη μεγαλύτερη επιχείρηση «σκούπα» στην ιστορία των ΗΠΑ πραγματοποίησε η αμερικανική υπηρεσία μετανάστευσης και τελωνείων, βάζοντας στο στόχαστρο 2.901 μετανάστες που έχουν καταδικαστεί για ποινικά αδικήματα και βρίσκονται πλέον αντιμέτωποι με απέλαση. Πρόκειται για την πρώτη τέτοια συντονισμένη επιχείρηση των αμερικανικών αρχών στο σύνολο της αμερικανικής επικράτειας, η οποία διενεργήθηκε σε επτά ημέρες.

Τη μεγαλύτερη επιχείρηση «σκούπα» στην ιστορία των ΗΠΑ πραγματοποίησε η αμερικανική υπηρεσία μετανάστευσης και τελωνείων, βάζοντας στο στόχαστρο 2.901 μετανάστες που έχουν καταδικαστεί για ποινικά αδικήματα και βρίσκονται πλέον αντιμέτωποι με απέλαση.

Πρόκειται για την πρώτη τέτοια συντονισμένη επιχείρηση των αμερικανικών αρχών στο σύνολο της αμερικανικής επικράτειας, η οποία διενεργήθηκε σε επτά ημέρες. Η επιχείρηση, υπό το όνομα «Επαλήθευση» (Cross Check) έγινε από τις 17 μέχρι τις 23 Σεπτεμβρίου.

Η συντριπτική πλειονότητα των 2.901 συλληφθέντες είναι άντρες, που προέρχονται από 115 χώρες -οι 1.282 των οποίων είχαν καταδικαστεί από την αμερικανική Δικαιοσύνη για ποινικά αδικήματα πάνω από μία φορά. Περίπου 1.600 είχαν εκτίσει στο παρελθόν ποινές φυλάκισης για εγκλήματα όπως ένοπλη επίθεση, απόπειρα δολοφονίας, ή διακίνηση ναρκωτικών, διευκρίνισε σε ανακοίνωσή της η ICE.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκονται επίσης 681 μετανάστες που είχαν απελαθεί από τη χώρα έπειτα από την καταδίκη τους, αλλά πέρασαν αργότερα ξανά σε αμερικανικό έδαφος.

Υπό την προεδρία του Μπαράκ Ομπάμα η αμερικανική κυβέρνηση έχει επικεντρωθεί στη σύλληψη ανθρώπων που δεν έχουν άδεια παραμονής στη χώρα και έχουν βρεθεί ενώπιον της δικαιοσύνης, εκτιμώντας ότι αποτελούν κίνδυνο για την κοινωνία.

Οι ΗΠΑ έχουν απελάσει περίπου 350.000 παράνομους μετανάστες στη διάρκεια των τριών προηγούμενων ετών -ο αριθμός αποτελεί ιστορικό ρεκόρ. Περίπου οι μισοί από αυτούς είχαν προηγούμενα με τη δικαιοσύνη.

Μπροστά στις διαμαρτυρίες των οργανώσεων προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η κυβέρνηση του Ομπάμα ανακοίνωσε στις 25 Αυγούστου ότι θα αναστείλει την απέλαση των παράνομων μεταναστών που δεν έχουν προβλήματα με τη δικαιοσύνη.

«Το αποτέλεσμα αυτής της στοχευμένης επιχείρησης των δυνάμεων ασφαλείας υπογράμμισε τη δέσμευση της ICE και τη σημασία που δίνεται στη σύλληψη και την απέλαση αλλοδαπών που έχουν καταδικαστεί για εγκλήματα και αυτών που παίζουν με το μεταναστευτικό μας σύστημα», δήλωσε ο διευθυντής της υπηρεσίας Τζον Μόρτον.

Χαρακτηριστική είναι η φρασεολογία που χρησιμοποίησε μάλιστα περιγράφοντας τα αποτέλεσμα της επιχείρησης: «Εξαιτίας της ακούραστης προσπάθειας των μελών της ICE, αυτή την στιγμή υπάρχουν 2.901 λιγότεροι αλλοδαποί με δικαστικές καταδίκες στις γειτονιές της χώρας» ανέφερε ο Τζον Μόρτον στην ανακοίνωσή του, όπως μεταδίδει το CNN.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Τα νέα για Ορτέγκα και η αποθέωση του Ποντένσε

Οι εξελίξεις με τον Αργεντίνο μπακ ενόψει τελικού Conference με την Φιορεντίνα και τα αποθεωτικά σχόλια των παικτών του Ολυμπιακού για τον Ποντένσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 20 Μαϊου 2024