Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ποινή φυλάκισης επτά ετών προτείνει για τη Τιμοσένκο η εισαγγελέας

Ποινή φυλάκισης επτά ετών προτείνει για τη Τιμοσένκο η εισαγγελέας

Η εισαγγελέας στην υπόθεση της πρώην πρωθυπουργού της Ουκρανίας, Γιούλια Τιμοσένκο, πρότεινε την Τρίτη ποινή φυλάκισης επτά ετών για το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας. Η τελική απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται σύντομα, πιθανόν μέσα στην εβδομάδα.

Η εισαγγελέας στην υπόθεση της πρώην πρωθυπουργού της Ουκρανίας, Γιούλια Τιμοσένκο, πρότεινε την Τρίτη ποινή φυλάκισης επτά ετών για το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας.

«Αυτή είναι η συνέχιση της πολιτικής καταπίεσης και είμαι πεπεισμένη ότι το κάνουν με εντολές του προέδρου Γιανουκόβιτς», είπε η Τιμοσένκο μετά την αγόρευση της εισαγγελέως.

Η Τιμοσένκο, που υπέγραψε το 2009 συμφωνία με τη Ρωσία για την αγορά φυσικού αερίου, κατηγορείται ότι καταχράστηκε την εξουσία της ως πρωθυπουργού και επιβάρυνε υπέρμετρα την Ουκρανία.

Από την πλευρά της πλευρά της η πρώην πρωθυπουργός αποδίδει τη δικαστική διαμάχη σε σκευωρία της κυβερνητικής παράταξης και ειδικότερα του προέδρου και παλαιού της συμμάχου, Βίκτορ Γιανουκόβιτς.

Υπέρ της Τιμοσένκο, υποστηρίζοντας τη θέση της για πολιτικά κίνητρα, έχουν ταχθεί οι ΗΠΑ και η ΕΕ, η οποία μάλιστα απείλησε και με άρση των διμερών συμφωνιών για το εμπόριο αν φυλακιζόταν η πρώην πρωθυπουργός.

Η τελική απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται σύντομα, πιθανόν μέσα στην εβδομάδα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

LIVE: Αρσεναλ – Έβερτον

LIVE: Αρσεναλ - Έβερτον. Παρακολουθήστε live στις 18:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αρσεναλ - Έβερτον για την 38η αγωνιστική της Premier League. Τηλεοπτικά από Novasports 3HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024