Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σαββατοκύριακο των τελευταίων ταυρομαχιών στην Βαρκελώνη

Σαββατοκύριακο των τελευταίων ταυρομαχιών στην Βαρκελώνη

Στην ιστορία, τουλάχιστον για την Καταλονία, περνούν οι ταυρομαχίες, καθώς μερικοί από τους κορυφαίους ταυρομάχους της Ισπανίας συγκεντρώνονται στην Βαρκελώνη για τους τελευταίους αγώνες πριν τεθεί σε ισχύ η απαγόρευση του σπορ -ή κατ' άλλους, βάρβαρου εθίμου- που ψήφισε η περιφερειακή κυβέρνηση. Η αρένα Monumental, το επίκεντρο των «αποχαιρετιστήριων αγώνων», θα είναι γεμάτη με 20.000 θεατές διαδοχικά το Σάββατο και την Κυριακή, όπου ο Σεραφίν Μαρίν θα γίνει ο τελευταίος ματαδόρ που σκοτώνει ταύρο σε αγώνα στην Καταλονία.

Στην ιστορία, τουλάχιστον για την Καταλονία, περνούν οι ταυρομαχίες, καθώς μερικοί από τους κορυφαίους ταυρομάχους της Ισπανίας συγκεντρώνονται στην Βαρκελώνη για τους τελευταίους αγώνες πριν τεθεί σε ισχύ η απαγόρευση του σπορ -ή κατ’ άλλους, βάρβαρου εθίμου- που ψήφισε η περιφερειακή κυβέρνηση.

Η απαγόρευση των ταυρομαχιών στην Καταλονία τίθεται σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου του 2012, αλλά αυτό το Σαββατοκύριακο είναι το τελευταίο με προγραμματισμένους αγώνες.

Η αρένα Monumental, το επίκεντρο των «αποχαιρετιστήριων αγώνων», θα είναι γεμάτη με 20.000 θεατές διαδοχικά το Σάββατο και την Κυριακή, όπου ο Σεραφίν Μαρίν θα γίνει ο τελευταίος ματαδόρ που σκοτώνει ταύρο σε αγώνα στην Καταλονία.

Στο Monumental θα βρεθούν επίσης ορισμένοι από τους διασημότερους Ισπανούς ταυρομάχους, όπως ο Χοσέ Τομάς, ο Μοράντε δε λα Πούεμπλα και ο Χοσέ Μαρία Μανσαράνες.

Κεντρικής όμως σημασίας είναι, όπως σημειώνει η El Pais, ότι το «ξεπούλημα» της Monumental αυτό το Σαββατοκύριακο αποτελεί εξαίρεση για τις τελευταίες σεζόν: Η αρένα γέμιζε, στις καλύτερες ημέρες της τον τελευταίο καιρό, το πολύ μέχρι τη μέση, και μάλιστα κυρίως μόνο με τουρίστες.

H Καταλονία είχε γίνει πέρυσι η δεύτερη ισπανική περιφέρεια που έθετε εκτός νόμου τις ταυρομαχίες -στην πρώτη απαγόρευση στην ισπανική επικράτεια είχαν προχωρήσει ήδη από το 1991 τα Κανάρια Νησιά, όπου το έθιμο δεν ήταν ούτως ή άλλως ιδιαίτερα δημοφιλές.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024