Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ψήφος εμπιστοσύνης στον Μπερλουσκόνι, τυπική διαδικασία η έγκριση του πακέτου λιτότητας

Ψήφος εμπιστοσύνης στον Μπερλουσκόνι, τυπική διαδικασία η έγκριση του πακέτου λιτότητας

Με 316 ψήφους υπέρ και 302 κατά, η κυβέρνηση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι έλαβε την ψήφο εμπιστοσύνης που είχε ζητήσει από την ιταλική Βουλή, προκειμένου να προχωρήσει στη λήψη των απαραίτητων αποφάσεων για την ενίσχυση της οικονομίας της χώρας. Απομένει πλέον η τυπική διαδικασία της έγκρισης του πακέτου λιτότητας ύψους 54 δισ. ευρώ, που προγραμματίζεται για αργότερα την Τετάρτη.

Με 316 ψήφους υπέρ και 302 κατά, η κυβέρνηση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι έλαβε την ψήφο εμπιστοσύνης που είχε ζητήσει από την ιταλική Βουλή, προκειμένου να προχωρήσει στη λήψη των απαραίτητων αποφάσεων για την ενίσχυση της οικονομίας της χώρας.

Η ιταλική κυβέρνηση κατάφερε έτσι να ξεπεράσει το πρώτο σημαντικό εμπόδιο για την οριστική έγκριση των έκτακτων οικονομικών μέτρων ύψους 54 δισ. ευρώ, που την περασμένη εβδομάδα είχαν λάβει και το πράσινο φως της Γερουσίας.

Το βράδυ της Τετάρτης η Βουλή θα πρέπει να εκφραστεί σχετικά με επιμέρους μέτρα της όλης δέσμης λιτότητας, ώστε να μπορέσουν να αρχίσουν να εφαρμόζονται, από την επομένη, οι προβλεπόμενες περικοπές και φοροαυξήσεις.

Την ώρα που η Βουλή ψηφίζει το πακέτο οικονομικών μέτρων, ο Ιταλός πρωθυπουργός συναντάται με τον πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο στο Κυρηνάλιο (Προεδρικό Μέγαρο) για την ανάλυση της όλης κατάστασης.

Σε μήνυμά του νωρίτερα, προς οικονομικό φόρουμ, ο Ιταλός πρόεδρος τόνισε ότι «η σταθεροποίηση του ευρώ αποτελεί βασική προτεραιότητα για την Ευρώπη, αλλά είναι, συγχρόνως, και ένα ζωτικό συμφέρον για την διεθνή οικονομία».

Η διαφορά απόδοσης ανάμεσα στα ιταλικά και τα γερμανικά κρατικά ομόλογα, στο μεταξύ, παραμένει ανησυχητικά υψηλή: από τις 406 μονάδες βάσης την Τρίτη, την Τετάρτη μειώθηκε, ελαφρά, στις 390.

Εκτενείς αναφορές στην οικονομική κατάσταση της Ιταλίας, αναμένεται, τέλος, να κάνει την Τετάρτη και ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ, ο οποίος επισκέπτεται την Ρώμη και θα έχει συνομιλίες με τους Ιταλούς υπουργούς Οικονομικών Τζούλιο Τρεμόντι και Οικονομικής Ανάπτυξης Πάολο Ρομάνι.

Ο Ρέσλερ, πριν αναχωρήσει για το Βερολίνο, θα συναντηθεί και με τον νέο πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Μόντι.

Σύμφωνα, δε, με την Τράπεζα της Ιταλίας, το δημόσιο χρέος της χώρας, συνεχίζει να αυξάνεται: τον περασμένο Ιούλιο άγγιξε το ποσοστό-ρεκόρ των 1.911,807 δισ. ευρώ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Κοντά στο sold out η Φιορεντίνα για τον τελικό – Πόσα εισιτήρια απομένουν

Πολύ κοντά στο να εξαντλήσουν τα διαθέσιμα εισιτήρια για τον τελικό του Europa Conference League είναι οι οπαδοί της Φιορεντίνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024