Παρασκευή 17 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Για θάνατο του γιου του Καντάφι, Χαμίς, κάνουν λόγο οι Λίβυοι αντικαθεστωτικοί

Για θάνατο του γιου του Καντάφι, Χαμίς, κάνουν λόγο οι Λίβυοι αντικαθεστωτικοί

Το θάνατο του Χαμίς Καντάφι, γιου του Λίβυου συνταγματάρχη, υποστηρίζει πως επιβεβαίωσε το Συμβούλιο των αντικαθεστωτικών, λέγοντας πως ο Χαμίς τραυματίστηκε σοβαρά σε μάχη έξω από την Τρίπολη και εξέπνευσε σε κοντινό νοσοκομείο. Η πληροφορία δεν έχει επιβεβαιωθεί από ξεχωριστές πηγές. Ο Χαμίς ήταν ο γιος του Καντάφι που είχε τεθεί επικεφαλής σημαντικών στρατιωτικών μονάδων, και οι αντικαθεστωτικοί έχουν ήδη ανακοινώσει δύο φορές το θάνατό του -αλλά τελικά διαψεύστηκαν.

Το θάνατο του Χαμίς Καντάφι, γιου του Λίβυου συνταγματάρχη, υποστηρίζει πως επιβεβαίωσε το Συμβούλιο των αντικαθεστωτικών, λέγοντας πως ο Χαμίς τραυματίστηκε σοβαρά σε μάχη έξω από την Τρίπολη και εξέπνευσε σε κοντινό νοσοκομείο.

Η πληροφορία δεν έχει επιβεβαιωθεί από ξεχωριστές πηγές. Επίσης, οι αντικαθεστωτικοί δεν διευκρίνισαν πότε συνέβη το περιστατικό, όπως σημειώνει το Reuters.

Ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου που έκανε την ανακοίνωση ανέφερε επίσης πως το πτώμα του Χαμίς ετάφη στην περιοχή που πέθανε.

Ο Χαμίς ήταν ο γιος του Καντάφι που είχε τεθεί επικεφαλής σημαντικών στρατιωτικών μονάδων, και οι αντικαθεστωτικοί έχουν ήδη ανακοινώσει δύο φορές το θάνατό του -αλλά τελικά διαψεύστηκαν. Η πρώτη αναφορά είχε γίνει το Μάρτιο, και η δεύτερη στις αρχές του Αυγούστου.

Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης δεν έχει συμπεριλάβει ακόμη τον Χαμίς στη λίστα των καταζητούμενων Λίβυων για εκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Λίγο πριν την ανακοίνωση των αντικαθεστωτικών όμως, η Χάγη ανέφερε πως εξέταζε το ενδεχόμενο δίωξης μετά τις σε βάρος του καταγγελίες για βιαιοπραγίες στην Τρίπολη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Είμαστε σε συζητήσεις με τη διοίκηση για το ρόστερ της νέας σεζόν»

Η πρώτη ατάκα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για τον Ολυμπιακό της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 17 Μαϊου 2024