Παρασκευή 10 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πόλη-φάντασμα η Νέα Υόρκη, ενώ επελαύνει η «Αϊρίν» που υποβαθμίστηκε σε τροπική καταιγίδα

Πόλη-φάντασμα η Νέα Υόρκη, ενώ επελαύνει η «Αϊρίν» που υποβαθμίστηκε σε τροπική καταιγίδα

Καθώς φτάνει στη μεγαλύτερη πόλη των ΗΠΑ, τη Νέα Υόρκη, ο κυκλώνας Αϊρίν υποβαθμίστηκε σε τροπική καταιγίδα. Η ταχύτητα των ανέμων μειώθηκε στα 100 χιλιόμετρα/ώρα από τις 4 μμ ώρα Ελλάδος. Η Νέα Υόρκη περιμένει καταρρακτώδεις βροχές μέχρι και 38 εκατοστά, μεμονωμένους ανεμοστρόβιλους και πολύωρες διακοπές ρεύματος. Το φαινόμενο έχει προκαλέσει τον θάνατο οκτώ ανθρώπων, ενώ 1,5 εκατομμύριο πολίτες έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους με εντολή των αμερικανικών Αρχών.

Καθώς φτάνει στη μεγαλύτερη πόλη των ΗΠΑ, τη Νέα Υόρκη, ο κυκλώνας Αϊρίν υποβαθμίστηκε σε τροπική καταιγίδα, ανακοίνωσε το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων των ΗΠΑ (NHC). Η ταχύτητα των ανέμων μειώθηκε στα 100 χιλιόμετρα/ώρα από τις 4 μμ ώρα Ελλάδος. Η Νέα Υόρκη περιμένει καταρρακτώδεις βροχές μέχρι και 38 εκατοστά, μεμονωμένους ανεμοστρόβιλους και πολύωρες διακοπές ρεύματος.

Ο κυκλώνας έχει προκαλέσει τον θάνατο οκτώ ανθρώπων στη Βόρεια Καρολίνα, στη Βιρτζίνια και στη Φλόριντα, ενώ 1,5 εκατομμύριο πολίτες έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους με εντολή των αμερικανικών Αρχών.

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ κάλεσε τους κατοίκους να μείνουν οπωσδήποτε στα σπίτια τους. «Μην βγαίνετε στους δρόμους, μείνετε στα σπίτια σας ή στα κέντρα υποδοχής» επέμεινε σε συνέντευξη Τύπου, προσθέτοντας ότι είναι «πολύ αργά να φύγουν» όσοι δεν υπάκουσαν στις εντολές εκκένωσης που εκδόθηκαν για τις περιοχές που κινδυνεύουν να πλημμυρίσουν.

Οι δημόσιες συγκοινωνίες έχουν διακοπεί, τα αεροδρόμια έχουν κλείσει και η Νέα Υόρκη, όπου ο κόσμος είναι πάντα στους δρόμους τα σαββατόβραδα, έμοιαζε νεκρή πόλη. Στο Μανχάταν τα μπαρ και τα εστιατόρια ήταν κλειστά, οι παραστάσεις στο Μπρόντγουεϊ ακυρώθηκαν και οι ορδές των τουριστών που γεμίζουν την Τάιμς Σκουέαρ δεν ήταν εκεί.

Πολλά καταστήματα έκλεισαν τις προσόψεις τους με φύλλα κοντραπλακέ, για να προστατεύσουν τις βιτρίνες τους και εκατομμύρια νεοϋορκέζοι κλείστηκαν στα σπίτια τους. Περί τους 370.000 ανθρώπους εκκένωσαν τα σπίτια τους μετά την εντολή του δημάρχου Μπλούμπεργκ, κάτι που δεν είχε γίνει ποτέ στο παρελθόν στην αμερικανική μεγαλούπολη. Αρκετοί εγκατέλειψαν την πόλη, άλλοι αναζήτησαν καταφύγιο σε συγγενείς τους, σε ξενοδοχεία και στα κέντρα υποδοχής που άνοιξε ο δήμος.

Στο Νιου Τζέρσι, πάνω από 1 εκατ. πολίτες απομακρύνθηκαν από τις ακτές.

Το φαινόμενο αναμένεται να εξασθενίσει αφού κάνει το πέρασμά του από τη Νέα Αγγλία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Καρεμπέ: «Ολυμπιακός, ο ένας και ο μοναδικός»

Ήταν ο πρώτος που το είπε, «να πάμε τον Ολυμπιακό σε έναν ευρωπαϊκό τελικό», τώρα μπορεί να απολαύσει αυτό που έλεγε και έγινε πραγματικότητα. Το πανηγυρικό ποστ του Γάλλου μετά τον θρίαμβο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 10 Μαϊου 2024