Δευτέρα 20 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πήραν πίσω οι Ρεπουμπλικάνοι το σχέδιο για την αύξηση του ορίου δανεισμού των ΗΠΑ

Πήραν πίσω οι Ρεπουμπλικάνοι το σχέδιο για την αύξηση του ορίου δανεισμού των ΗΠΑ

Την αναβολή για την Πέμπτη της ψηφοφορίας επί του ρεπουμπλικανικού σχεδίου για την αύξηση του ορίου δανεισμού των ΗΠΑ αποφάσισε η Βουλή των Αντιπροσώπων στη σκιά εσωκομματικών αντιδράσεων και μετά τη διαπίστωση εμπειρογνωμόνων ότι οι περικοπές δαπανών που περιγράφονται δεν μπορούν να εφαρμοστούν. Την ίδια ώρα, η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ προειδοποιεί την Ουάσινγκτον ότι «ο χρόνος μετρά αντίστροφα».

Την αναβολή για την Πέμπτη της ψηφοφορίας επί του ρεπουμπλικανικού σχεδίου για την αύξηση του ορίου δανεισμού των ΗΠΑ αποφάσισε η Βουλή των Αντιπροσώπων, μετά τη διαπίστωση εμπειρογνωμόνων ότι οι περικοπές δαπανών που περιγράφονται δεν μπορούν να εφαρμοστούν. Την ίδια ώρα, η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ προειδοποιεί την Ουάσινγκτον ότι «ο χρόνος μετρά αντίστροφα».

Σύμφωνα με ξένα μέσα ενημέρωσης, η ψηφοφορία στη Βουλή των Αντιπροσώπων θα διεξαχθεί αφού γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις στο «σχέδιο δύο σημείων» του Ρεπουμπλικανικού κόμματος.

Το σχέδιο προβλέπει σε πρώτο στάδιο τη μείωση των κρατικών δαπανών κατά 1,2 τρισ. δολάρια σε βάθος δεκαετίας και τη σταδιακή αύξηση του ορίου δανεισμού, ώστε να τεθεί εκ νέου επί τάπητος το θέμα προ των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου του 2012.

Σύμφωνα με το Reuters, ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Τζον Μπόνερ αναγκάστηκε να πάρει πίσω το σχέδιο, αφού μελέτη ανεξάρτητης επιτροπής του Κογκρέσου δείχνει ότι ο στόχος του 1,2 τρισ. δολάρια δεν είναι εφικτός.

Παράλληλα, αντιμετωπίζει και εσωκομματικές αντιδράσεις, καθώς τουλάχιστον 10 Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές έχουν συνταχθεί με βουλευτές του Tea Party, προαναγγέλλοντας ότι θα καταψηφίσουν το σχέδιο.

Το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις για το χρέος και το έλλειμμα κάνει το σενάριο της χρεοκοπίας των ΗΠΑ να φαντάζει όλο και πιο πιθανό, αφού η προθεσμία για συμφωνία λήγει την Τρίτη, 2 Αυγούστου.

Η διευθύνουσα σύμβουλος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ προειδοποίησε την Ουάσινγκτον ότι «ο χρόνος μετρά αντίστροφα» και ζήτησε να βρεθεί άμεσα λύση.

Προέτρεψε μάλιστα τους πολιτικούς ηγέτες να ακολουθήσουν τα «ενθαρρυντικά μέτρα» που αποφασίστηκαν στην Ευρωζώνη για την Ελλάδα και «να υπάρξει μια δράση στον δημοσιονομικό τομέα το ταχύτερο δυνατό».

Πριν γίνει γνωστή η απόσυρση του σχεδίου των Ρεπουμπλικάνων, ο Λευκός Οίκος είχε διαμηνύσει ότι θα ασκήσει βέτο εάν αυτό περνούσε από το Κογκρέσο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

ΑΕΚ- Λαμία 3-0: «Πικρή» νίκη για την Ένωση (vids)

H AEK αν και επικράτησε με 3-0 της Λαμίας δεν τα κατάφερε και έχασε τον τίτλο από τον ΠΑΟΚ, ο οποίος πέρασε από το «Κλεάνθης Βικελίδης» με 2-1.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 20 Μαϊου 2024